NRK Meny
Normal

Olsok- med festivalpreg

– Her blir det liv fra morgen til sent på kveld hele helgen, sier Hilde Martini Momrak, som har hovedansvaret for arrangementet.

Klare for Olsok

Kulturkonsulent i Fyresdal, Hilde Martini Momrak og regissør, Erlend Tveite er klare for tre fartsfylte Olsok-dager i Fyresdal

Foto: Knut Magne Momrak / NRK

Kulturkonsulent i Fyresdal Kommune, Hilde Martini Momrak har store forventninger til helgens Olsok-dager.

Det hele går igang på Fredag med konserter og boklansering.

– Det blir et veldig variert og fint program. Det starter med en åpningskonsert, før det blir lansering av den nye boken om John Lie "Ringar i vatn".

Olsokdagene

Det er her i Øyskogen minispelet tar sted Fredag.

Foto: Knut Magne Momrak / NRK

John Lie(1846-1916) var opprinnelig fra Fyresdal, og blir blant mange betegnet som en av de største samtidsforfatterne på slutten av 1800 tallet.

I lys av dette skal han få en sentral rolle på fredagens åpning og søndagens avslutning av Olsok-dagene.

–Ja det er absolutt på sin plass at han gjøres mer kjent, sier Momrak.

– Så skal jo Veslemøy Solberg spille på hjemstedet til John Lie, der han ble født og hadde sine siste år. Så på mange måter starter og slutter vi med Lie, tilføyer Erlend Tveite, regissør for barneteateret.

Store artister gjester Fyresdal

Vanligvis er det et spel under Olsok-dagene i Fyresdal. I år ønsker de det annerledes og bytter ut spelet med konserter.

Blant annet kommer artisten Rita Eriksen for å spille på lørdagskvelden, det samme gjør også bandene Modesty fra Treungen og Byting fra Bø.

– Olsok er jo den største kulturelle satsningen vi har i Fyresdal og i år gjør vi en vri. Vi satser mer på musikk, og sparer det store spelet denne gangen, sier Momrak.

Videre forteller hun at

– Vi må jo innrømme at det er ekstra gøy at vi har fått tak i så store artister da.

Blir likevel minispel

Olsok, som er feiringen av Olav den Helliges dødsdag 29 juli, skal likevel være en stor del av årets arrangement.

Erlend Tveite er regissør for minispelet som tar sted i Øyskogen i Fyresdal på Fredag. Han sitter på en 15 år gammel historie om Olav den Hellige.

Den fremføres av barneteateret i Fyresdal.

klare til kamp

Tone Susanne Kvasjord, Mathilde Austjord Slyngstad og Inga Xiao Breiland fra barneteater-gruppa er klare til kamp

Foto: Erlend Tveite / Privat

– Det blir utrolig gøy. Jeg har hatt en liten gruppe med barn som er med på å lage stykket selv. De har jo så mye fantasi, så det blir spennende for meg å se hvordan det går underveis. De har jo også vært med på en del av regien. Så nå snakker de gammeldansk, sier regissøren.

Hilde Martini Momrak mener også minispelet er en viktig rolle på Olsok-dagene.

– Det er veldig bra at vi har teaterbiten, selv om vi ikke skal ha spel. Denne teaterdelen er veldig viktig både når det gjelder rekrutering og spel, fortel ho.

Olsok-dagane starter Fredag og avsluttes på Søndag