NRK Meny
Normal

Ølservering skaper bråk

Fotballklubben Odd ønsker å servere øl på et nytt tribuneområde. Det skaper sterke reaksjoner. Blant annet fra en av sponsorene.

Semifinalekamp Odd - Sarpsborg

Odd ønsker å få servere øl til tilskuere på et avgrenset område på stadion.

Foto: Roald Marker / NRK

Odd har søkt Skien kommune om å få servere alkohol til 600 tilskuere på et avgrenset område på arenaen under fotballkampene, skriver Varden.

– Vil skape møteplasser

Odd-direktør Einar Håndlykken sier han mener at dette vil gjøre det mer sosialt å gå på fotballkamp og håper at det gjør at flere vil komme på kampene.

– Vi ønsker å utvikle sosiale møteplasser. Vi jobber for å legge forholdene bedre til rette for småbarnsforeldre, pensjonister og for eksempel kameratgjenger.

Han mener mange sitter hjemme i sofaen og tar en øl mens de ser på fotball og at de kan få flere ut av sofaen dersom det også er mulig å kjøpe en øl på et avgrenset område på stadion.

Les også: Olivier Occean tilbake som Odd-spiller

Skuffet

Men ikke alle er glade for planene til Odd-direktøren. Rusbehandlingsklinikken Borgestadklinikken hadde planlagt å sponse Odd i flere kamper i løpet av sesongen. Nå trekker de planene. Direktør Ellen Sofie Øvrum reagerer kraftig på argumentasjonen til Odd.

– Vi beklager, på vegne av barn og unge i Telemark at Odd ser seg nødt til å servere alkohol på de nye plassene for å kunne skape gode sosiale arenaer.

– Er du skuffet over Odd?

– Veldig skuffet.

Les også: Kan få spesialister i rusomsorg

– Dette er profitt

Hun mener det er åpenbart at økt tilgjengelighet også øker forbruket av alkohol. Barn og unge vil se at i enhver sosial sammenheng så skal alkohol fram i bildet og dette vil vi se konsekvenser av etter hvert, mener hun.

Odd-direktør Einar Håndlykken var invitert til å diskutere alkoholservering med Øvrum i Borgestadklinikken. Det ville han ikke være med på. Det synes hun er rart.

– Håndlykken sa i Varden at han gjerne tar en debatt om dette, men det ser det ikke ut som at han ønsker å gjøre, men vil heller legge lokk på det.

Øvrum mener det bør være andre grunner til å gå på kamp enn å drikke alkohol. Hun mener klubben tenker på inntjening når de vil lansere dette tilbudet.

– Dette er profitt, det er ikke veldedighet, sier hun.