NRK Meny
Normal

Ølservering skaper bråk

Fotballklubben Odd ønsker å servere øl på et nytt tribuneområde. Det skaper sterke reaksjoner. Blant annet fra en av sponsorene.

Semifinalekamp Odd - Sarpsborg

Odd ønsker å få servere øl til tilskuere på et avgrenset område på stadion.

Foto: Roald Marker / NRK

Odd har søkt Skien kommune om å få servere alkohol til 600 tilskuere på et avgrenset område på arenaen under fotballkampene, skriver Varden.

– Vil skape møteplasser

Odd-direktør Einar Håndlykken sier han mener at dette vil gjøre det mer sosialt å gå på fotballkamp og håper at det gjør at flere vil komme på kampene.

– Vi ønsker å utvikle sosiale møteplasser. Vi jobber for å legge forholdene bedre til rette for småbarnsforeldre, pensjonister og for eksempel kameratgjenger.

Han mener mange sitter hjemme i sofaen og tar en øl mens de ser på fotball og at de kan få flere ut av sofaen dersom det også er mulig å kjøpe en øl på et avgrenset område på stadion.

Les også: Olivier Occean tilbake som Odd-spiller

Skuffet

Men ikke alle er glade for planene til Odd-direktøren. Rusbehandlingsklinikken Borgestadklinikken hadde planlagt å sponse Odd i flere kamper i løpet av sesongen. Nå trekker de planene. Direktør Ellen Sofie Øvrum reagerer kraftig på argumentasjonen til Odd.

– Vi beklager, på vegne av barn og unge i Telemark at Odd ser seg nødt til å servere alkohol på de nye plassene for å kunne skape gode sosiale arenaer.

– Er du skuffet over Odd?

– Veldig skuffet.

Les også: Kan få spesialister i rusomsorg

– Dette er profitt

Hun mener det er åpenbart at økt tilgjengelighet også øker forbruket av alkohol. Barn og unge vil se at i enhver sosial sammenheng så skal alkohol fram i bildet og dette vil vi se konsekvenser av etter hvert, mener hun.

Odd-direktør Einar Håndlykken var invitert til å diskutere alkoholservering med Øvrum i Borgestadklinikken. Det ville han ikke være med på. Det synes hun er rart.

– Håndlykken sa i Varden at han gjerne tar en debatt om dette, men det ser det ikke ut som at han ønsker å gjøre, men vil heller legge lokk på det.

Øvrum mener det bør være andre grunner til å gå på kamp enn å drikke alkohol. Hun mener klubben tenker på inntjening når de vil lansere dette tilbudet.

– Dette er profitt, det er ikke veldedighet, sier hun.

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Røykutvikling på Gimsøy

  Nødetatene har rykket ut til en mulig bygningsbrann på Gimsøy i Skien. Det er meldt om røykutvikling og både brann, politi og ambulanse er på vei til stedet.