NRK Meny
Normal

Oljesøl utenfor Telemarkskysten

Det er lagt ut lenser for å begrense skaden etter det som trolig er et stort flak med dieselforurensning utenfor Telemarkskysten.

SKADEBEGRENSNING: Brannvesenet har lagt ut lenser utenfor Sandøya i Porsgrunn for å begrense forurensningen. FOTO VIDEO: LARS TORE ENDRESEN.

Det var i dag tidlig at politiet fikk melding fra beboere i området om et flere hundre meter stort flak med det som trolig er diesel.

Det er ikke mer enn seks år siden Telemark opplevde store problemer etter at skipet Full City gikk på grunn utenfor Telelemarkskysten.

Både politi og brannvesen rykket ut til stedet og observerte forurensningen som ligger utenfor Sandøya i Porsgrunn og ved Norcem i Brevik.

Oljesøl

Politiet sier de tar utslipp i naturen og miljøet på alvor.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Større enn først antatt

– Det viste seg at dette nok er større enn det som først ble sagt, sier operasjonsleder i politiet, Terje Pedersen, som antar at forurensningen strekker seg over et område på flere hundre meter.

– Hva konkret har dere gjort for å forhindre forurensning fra det som trolig er et dieselflak?

– Brannvesenet har lagt ut lenser og Porsgrunn kommune, IUA og Kystverket er varslet. Det er tatt prøver av utslippet som vil bli sendt til analyse og politiet har opprettet sak, sier han.

Forurensing

Slik ser det ut i vannet etter oljesølet mandag morgen.

Foto: Lars Tore Endresèn / NRK

Vil begrense skaden på miljøet

Det jobbes nå på spreng med å begrense skaden fra utslippet.

– Hva kan årsaken være?

– Det kan være fra et skip f.eks, sier han som understreker at det er dette politiet nå jobber videre med for å finne ut av.

Hvordan vurderer politiet situasjonen?

– Utslipp i naturen og miljøet tar vi på alvor og da håndterer vi det slik vi nå har gjort og tar prøver for å finne ut hva dette består i og dermed også kanskje kan spore hvor det kommer fra, avslutter operasjonslederen.

  • Her kan du se Østafjells:

    Østafjells 20:55
  • Hemmelige møter var ulovlige

    Fylkesmannen konkluderer med at de lukkede gruppledermøtene i Porsgrunn er i strid med kommuneloven, skriver Varden. Vurderingen er gjort etter at avisa klaget møtene inn til Fylkesmannen. Ordfører Robin Kåss er i Afrika og har derfor ikke fått lest Fylkesmannens konklusjon

  • Østafjells 18:50