NRK Meny
Normal

Pågrepet etter razzia på advokatkontor

Politiet har siktet en mann for grovt økonomisk utroskap etter razzia på et advokatkontor i Grenland.

Gunstein Bjørgum

Politiadvokat Gunstein Bjørgum sier at det pågår ransakelser på flere adresser.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Han er siktet for grovt økonomisk utroskap i forbindelse med eiendomsutvikling i Rauland, sier politiadvokat Gunstein Bjørgum, påtaleansvarlig i økoteamet i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Mannen var ikke på advokatkontoret da han ble pågrepet, men ble tatt av politiet et sted i Grenland. Det var avisen Varden som først omtalte saken.

– Vi har også en aksjon som nå pågår i Rauland. Der utfører vi flere ransakelser på flere adresser, sier politiadvokaten.

Aksjonen ble gjort på bakgrunn av en anmeldelse, som Økokrim har etterforsket en stund før de satte i gang aksjonen tirsdag morgen.

Politiet skal nå avhøre vitner, og kan ikke utelukke at det kan bli flere pågripelser i saken.

– Basert på usann påstand

Johan Henrik Frøstrup er den siktedes advokat. Han sier hans klient mener han er uskyldig.

– Han mener dette er basert på en usann påstand fra en tidligere forretningsforbindelse, og at anmeldelsen er basert på et rent hevnmotiv.

Frøstrup sier de vet hvem som står bak anmeldelsen.

– Min klient er nå i politiavhør og vi regner med at vi får en oppklaring i denne misforståelsen, og at han blir løslatt etter avhør.

Frøstrup sier hans klient tar siktelsen tungt,

– Han er rystet over en slik fremgangsmåte, og mener saken kunne vært oppklart på en mye enklere måte.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.