NRK Meny
Normal

Økende kø for hudoperasjon etter slanking

PORSGRUNN: (NRK): Færre pasienter får operert bort overflødig hud etter slanking. – Det er en kamp om ressurser, sier seksjonsoverlege.

Overflødig hud

Antall pasienter som fikk hudoperasjon etter slanking ble halvert fra 2013 til 2014.

Foto: NRK

Køene for å få operert bort hud etter slanking øker. For et par år siden ble det gitt ekstra penger til sykehusene for at disse skulle prioriteres.

Halvert

Etter at disse midlene falt bort i fjor, havner pasienter som trenger slike operasjoner bakover i køen.

– Grunnen til at vi opererer færre pasienter med overflødig hud er at vi har begrensende ressurser totalt sett på sykehuset og på vår avdeling, sier seksjonsoverlege Tormod Westvik ved Sykehuset Telemark.

Tall fra sykehuset viser at det i 2012 og 2013 årlig var 200 pasienter som fikk operert bort overflødig hud etter slanking. I fjor var pengene borte og antallet som fikk operasjon ble halvert til 100.

Lang ventetid

Westvik sier det er flere grunner til at antall operasjoner har gått ned.

– Det er alltid en kamp om ressurser og så har vi de pasientene som vi aldri kan styre, altså de som kommer inn for øyeblikkelig hjelp, sier han, og utdyper:

– Det er mange hudkreftpasienter, det er brystkreftpasienter og andre pasienter som plastikkirurgene må ta seg av.

Han forteller at det generelt er lang ventetid på all type plastikkirurgi.

– Vi har et veldig stort nedslagsfelt på 700 000 mennesker ved Sykehuset Telemark, sier han.

 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ti avgangar på TimeEkspressen

  Frå 8. januar det blir ti avgangar i døgnet tur-retur Notodden–Oslo. Det stadfestar tilsette i TimeEkspressen Linje 1 til Telen. Trafikkleiar Torolf Kasin seier det blir ti avgangar mot seksten som det er i dag. I helgene blir det inga forandring.