Offerets barn fikk ikke høre drapstiltalte

SKIEN (NRK): Det var overraskende for de pårørende til John Gerhard Steen at de ble stengt ute fra rettssalen i dag. De hadde håpet på å få vite mer om hva som skjedde da faren ble drept.

Janne og Henning Steen

Janne Gry Steen og Henning Steen er skuffet over at de ikke får høre forklaringen fra kvinnen som står tiltalt for å ha drept faren deres.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Rettssaken etter drapet på John Gerhard Steen startet tirsdag morgen. Steens tidligere samboer, en 44 år gammel kvinne, ble raskt pågrepet og siktet for drap.

Hun ville ikke forklare seg med familie og presse i salen. Blant annet på grunn av hennes sykdomshistorie, valgte retten å la tiltaltes forklaring gå for lukkede dører.

Les også: Advokaten: – Familien gruer seg til rettssaken

Les også: Ektepar mistet begge fedrene sine i drap

Ville høre forklaringen

Janne Gry Steen og Henning Steen var skuffet over at de ikke fikk komme inn og høre forklaringen til kvinnen som er tiltalt for drapet på faren deres.

– Det hadde vært veldig viktig for oss. Det kunne nok fått noen brikker til å falle på plass, sier Janne Gry Steen.

Hun sier de også skal forklare seg i saken og kommer til å be om at den tiltalte kvinnen ikke skal høre deres forklaring.

Rettssak Steen

Familiens bistandsadvokat Niels Christian Schelver Petersen og forsvarer Jan Erik Granmo hilser før rettssaken.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Håper på åpne dører

Janne Gry sier de håper dørene forblir åpne etter den tiltalte kvinnens forklaring. Hun mener det er en viktig sak for allmennheten, siden det har vært glipper både hos psykiatrien og hos politiet.

Selv om den første forklaringen gikk for lukkede dører, er de glade for at saken nå kommer opp og at hendelsesforløpet blir presentert i retten.

– Det er jo bedre at hun forklarer seg enn at hun ikke gjør det, sier Henning Steen.

Tilstår drapet

Den tiltalte kvinnens forsvarer, Jan Erik Granmo, sier til NRK at hans klient har forklart seg om hendelsesforløpet i detalj i dag, og i ordnede former.

– Hun har tilstått drapet, men motivet for drapet ble ikke omtalt. Hun har forklart at hun husker veldig lite av hva som foregikk på grunn av psykosen hun var i. Selve drapet ble derfor ikke beskrevet i detalj, sier den tiltaltes forsvarer, Jan Erik Granmo til NRK.

Etter kvinnens forklaring, ble retten åpnet. Det er nå den første politimannen som kom til stedet som forklarer seg.

Det er satt av tre dager i Nedre Telemark tingrett til rettssaken.

Ektepar mistet begge fedrene i drap

Ekteparet Janne Gry Steen og Jarle Kristensen Steen fra Porsgrunn ble rammet av to tragedier i løpet av kort tid. Først ble Jarles far mishandlet og drept under et innbrudd i Kenya. Bare fire måneder senere ble Janne Grys far knivdrept i Langesund.