Tråkker i stykker skisporene

SKIEN (NRK): Skiløpere mener gående ødelegger skispor. Fotgjengerne er ikke enig, og mener det er plass til alle i skiløypene.

Ødelegger skisporene

ØDELEGGER: Skiløpere mener gående tramper i stykker skispor.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Her er det plass til alle, hvis vi bare tar hensyn. Jeg går på siden av skisporet, det er plass på begge sider av sporet. Jeg kan ikke skjønne at det er noe problem. Vis litt godvilje så kan vi komme på tur alle sammen, sier Helle Fink.

Helle Fink

Helle Fink lufter hunden i skitraseen. Hun mener det bør være plass til både gående og skiløpere i løypene.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Ørjan Sem

Ørjan Sem mener skiløypene bør være forbeholdt folk som går på ski.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Fink er på tur med hunden og går i skitraseen. Det er det også flere andre som gjør. Omkring halvparten som er ute går til fots i og rundt skiløypene. Flere av dem som går på ski reagerer, og mener folk uten ski bør holde seg unna.

– Jeg er ikke så flink til å stå på ski og får problemer med å stoppe. En gang så gikk jeg på trynet fordi jeg måtte styre unna gående. Det er bedre om folk finner et annet sted å gå, sier Ørjan Sem.

Ødelegger skiene

Det kommer stadig folk gående i skiløypene. Ofte har de også med seg hund. Det er tett i tett med fotavtrykk i, og rundt skitraseen.

– Det blir store groper og hull i løypene. Folk tror det er greit å gå i traseen bare de ikke går oppå sporet, men hele traseen er ment for ski, sier Bjørn Halstvedt i Gulset skigruppe.

Han viser frem flere steder der folk har gått på sko og ødelagt skiløyper.

– Her kommer det frem stein. Ski til mange tusen kroner blir ødelagt på grunn av fotspor, sier Halstvedt som samtidig presiserer at han er glad for at folk er ute og bruker turområdene.

Bjørn Halstvedt

Bjørn Halstvedt i Gulset ski sier folk som går til fots ødelegger skisporene.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vanskelig å gå

– Det er vanskelig å gå når skisporet plutselig blir borte. Jeg synes at folk som går på beina bør finne andre turløyper nå, sier Liv Inger Gundersen.

Les også:

Noen meter lenger bort kommer ungdommene Tomine Walmann og Sigyn Scorocirja gående. De går midt i løypa.

– Vi skjønner at folk blir irritert. Det ødelegger ganske mye. Vi tenkte oss ikke om, smiler de to, før de går videre.

Skiløpere er forbannet på fotgjengere som går i skisporet.

Tomine Walmann og Sigyn Scorocirja sier de skjønner at folk blir irritert på dem.

– Akkurat nå så vil vi at folk skal bruke løypene til å gå på ski. Det er spesielt viktig når det ikke er så mye snø. Da har vi ikke alltid mulighet til å tråkke på nytt, sier Bjørn Halstvedt.