NRK Meny
Normal

Ødela tusen jordbærplanter på åkeren

Det blir færre røde fristelser etter at noen har nappet opp flere rader med planter.

Jordbærplukking på Borgestad i Skien

Jordbærene fra Borgestad gård i Skien sysselsetter mange plukkere hvert år.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det er spor etter støvler i åkeren der de nye plantene så vidt hadde slått rot.

– Plantene koster mye, og det er snakk om mye ekstra arbeid. Det er forferdelig trist, sier bonde Petter Borgestad til TA.no.

Han har anmeldt saken til politiet som gjerne vil ha tips i saken. Jordbæråkrene til Borgestad gård er godt synlige både fra riksveien mellom Skien og Porsgrunn og fra jernbanelinja. Store mengder av jordbærene som blir solgt i Telemark, kommer herfra.

Ikke lett å følge med

Petter Borgestad forteller til NRK at han hadde fått 42.000 jordbærplanter på plass i feltet ved siden av Osebakken andelsgård. Nå er tusen eller flere av disse ødelagt.

– Det er for langt unna fra husene på gården til at vi kan følge med sjøl. Kanskje noen har sett folk ute på jordet og trodd at det var noen som besøkte andelsgården?

Jordbærbonden har også snakket med naboer i området for å høre om de har sett noe de siste dagene.

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Røykutvikling på Gimsøy

  Nødetatene har rykket ut til en mulig bygningsbrann på Gimsøy i Skien. Det er meldt om røykutvikling og både brann, politi og ambulanse er på vei til stedet.