NRK Meny
Normal

Odds toppspillerutvikler til Celtic

Bård Homstøl (44) har sagt ja til å jobbe for Ronny Deila i skotske Celtic.

Bård Homstøl

Odds Bård Homstøl fortsetter karrieren i Skottland.

Foto: Gry Eirin Skjelbred

Allerede på mandag starter han i jobben som konsulent der han skal kartlegge Celtic-spillerne fysisk og medisinsk.

Deila

Ronny Deila reiste fra Strømsgodset til Celtic i juni.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Jeg gleder meg, Det er en stor klubb, men jeg ser fram til å begynne.

Kona Grete, som også er fysioterapeut, fikk også tilbud fra Ronny Deila i Celtic. På grunn av familien blir det Bård som skal dra og jobbe for den skotske fotballklubben.

Grete Homstøl fortsetter jobben som fysioterapeut i Odd, og har nettopp skrevet ny kontrakt.

Da Ronny Deila ringte for noen uker siden, hadde Bård Homstøl umiddelbart lyst på jobben. Han ba derfor om å bli fristilt fra jobben som toppspillerutvikler i Odd mens han fikk avklart betingelsene fra Celtic.

Ser etter forbedringer

Homstøl skal jobbe med å kartlegge og kvalitetssikre arbeidet med det fysiske og medisinske, og skal se etter hva som kan forbedres i den skotske fotballklubben.

Ronny Deila fra Porsgrunn og Bård Homstøl fra Skien har jobbet sammen både i Strømsgodset og Odd i en årrekke og kjenner hverandre godt. Mens han har jobbet i det medisinske apparatet, har Deila vært enten spiller eller trener.

– Vi trives godt sammen, og har fått til gode resultater så det er nok grunnen til at han vil ha meg over.

Og det er kanskje ikke så rart, for Bård Homstøl har 15 års erfaring fra toppfotball både nasjonalt og internasjonalt med klubblag og landslag. De siste tre årene har han vært fysioterapeut for det norske U21-laget i fotball, en jobb han skal fortsette i i tillegg til Celtic-jobben.

Bård Homstøl

Bård Homstøl er anerkjent som fysioterapeut hos en rekke toppklubber.

Foto: Gry Eirin Skjelbred

Men han og kona Grete har også vært invitert til en rekke store internasjonale fotballklubber for å snakke om blant annet skadeforebygging. Gode resultater med ulike lag og spillere har gjort at klubber som Real Madrid, Valencia, Real Mallorca, Liverpool, Blackburn og Liverpool har lyttet til Skiensparets fotballfilosofi.

Bård Homstøl

Bård Homstøl har kunstgress også i hagen hjemme i Skien.

Foto: Gry Eirin Skjelbred

Internasjonal oppmerksomhet

– Til tross for små ressurser har vi levert gode sportslige resultater, utviklet fysisk gode spillere, samtidig som det er få skader, noe som er en vanskelig kombinasjon. Dette har vakt oppmerksomhet fra klubber i utlandet og også i UEFA.

– Du kommer fra Odd og går til Celtic som er en stor klubb. Blir det en stor overgang?

– Jobbmessig blir det nok ikke så forskjellig, men rammen rundt og størrelsen på klubb, antall ansatte og arenaen blir annerledes. Det vil være noen flere folk involvert enn tidligere.

– Celtic og Ronny Deila er i hardt vær hver gang laget taper – hvor lenge blir du i Celtic?

– I fotball er en ting sikkert, og det er at ingenting er sikkert. Jeg konsentrerer meg om jobben og så får vi se hvor det ender, sier Bård Homstøl.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK