NRK Meny
Normal

Han er eliteseriens nye komet

Odds Elba Rashani (20) har slått ut i full blomst denne sesongen og høster mye skryt i Fotball-Norge. – Nå er han spilleren Odd-supporterne går for å se, sier fotballkommentator.

Elbasan Rashani

Det står ikke på engasjementet når Elbasan Rashani spiller. Han er offensiv og spiller med stor selvtillit i årets sesong. Det gjør at han topper VGs spillerbørs etter syv serierunder.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Odd har startet årets sesong høyst akseptabelt, med seier mot serieleder Molde og en åttendeplass etter syv serierunder. I går klarte de et sterkt uavgjort resultat borte mot en av årets favoritter, Viking.

Og en av årsakene til lagets suksess er den store blomstringen hos stortalentet Elbasan Rashani. Etter å ha vært lovende i flere år, har 20-årige Rashani fått sitt store gjennombrudd i årets sesong, med tre mål og høye karakterer i avisenes spillerbørser.

Faktisk er han sammen med lagkamerat Jone Samuelsen helt oppe på førsteplass på VGs spillerbørs etter denne serierunden.

– Det er veldig hyggelig, selv om karakterer på en spillerbørs ikke er alt. Det er ikke noe jeg selv jeg går rundt og tenker på, men det blir påpekt mye av venner, sier Rashani smilende.

Han er imidlertid ikke så overrasket over at det har gått så bra for ham, siden det også har klaffet bra for laget.

Les også:

Elba Rashani

Elba Rashani har tidvis spilt glimrende fotball i årets sesong. Her plukker han søppel i forbindelse med et miljøtiltak i regi av klubben Odd.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Har imponert ekspert

Fotballkommentator Tom Ole Buaas har fulgt Odd tett de siste årene. Han kan fortelle dette om Rashanis utvikling.

– Det gikk store ord om det store talentet fra Skarphedin, og han kom til Odd og satt en god del på benken i 2010-sesongen. Den gang var det Odd-spilleren Bentley som var den store helten på venstresiden, men da han ble solgt til Brann åpnet det seg muligheter, sier Buaas.

Han mener at han til tider var ustabil i spillet, men at han glimtvis vartet opp med storspill. Og han tilføyer at det i fjor høst løsnet det veldig for Rashani, at det var mye takket være hans presise innspill at Frode Johnsen ble toppscorer i fjor.

Odd-jubel

Odd har hatt mye å juble for i årets sesong med flere sterke resultater.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Denne sesongen startet han litt nølende, men det virket som mye løsnet da han scoret mot Molde i andre serierunde. Etter det har han vært strålende. Nå er han spilleren som Odd-supporterne går for å se, som har det lille ekstra som publikum setter pris på, skryter Buaas.

Annerledes som person

Rashani er enig i vurderingene av ham. Han påpeker også at mye har løsnet inneværende sesong.

– Jeg føler jeg har blitt annerledes både som spiller og person. Jeg er mer offensiv, uredd og har nok selvtillit til å bidra offensivt.

Han understreker hvor viktig nettopp den mentale biten er for å prestere, og han sier at en medvirkende årsak til flyten har vært at han har de viktige og riktige personene rundt seg.

– Jeg er av typen som trenger å føle støtte og trygghet rundt meg, og det har jeg nå. Både fra trenerteam, medspillere, nære venner og familie. Det er helt avgjørende for at jeg skal fortsette å gjøre det godt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rashani skriver autografer

Det er ingen tvil om hvem som er den nye helten for Odds supportere. Elba Rashani har tatt årets eliteserie med storm, og briljerer på venstrekanten.

Foto: Tom Ole Buaas

Kjip straffebom

Men den allerede innholdsrike fotballkarrieren har ikke bare bydd på oppturer, heller ikke i årets sesong. En straffebom mot Rosenborg var en stor strek i regningen, særlig siden det var en straffe han egentlig ikke skulle tatt.

– Å bomme på straffe er ikke noe man vil oppleve, og det er ikke bare å reise seg. Men jeg fikk bare masse adrenalin i etterkant og endte opp med å score i neste kamp.

Rashanis kontrakt går ut etter denne sesongen. Han ser imidlertid ikke på dette som noen stor utfordring, med tanke på veien og valget videre.

– Det er null dramatikk og jeg har god dialog med klubben. Vi tar det når det roer seg litt ned på kampprogrammet, sier han lurt.