Oddrane får alkonekt på bussen

Odd-supporterne blir nektet å drikke alkohol på bussen til og fra Våleranga-kampen førstkommende søndag.

Oddrane

BRÅK: Enkelte supportere i Oddrane har ødelagt under kampene på grunn av fyll. Nå strammer supporterklubben inn på drikkekulturen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det hele er en konsekvens av supporterbråket i bortekampen mot Strømsgodset 16. oktober. Én supporter er utestengt fra Odds kamper ut sesongen, mens en annen er utestengt et helt år.

Tirsdag kveld ble saken diskutert i supporterklubbens styremøte, men talspersoner i Oddrane var forsiktige med informasjon i etterkant av møtet.

– Begge to har ankemulighet for å forklare hva som skjedde i Drammen. Det er gjentatte episoder som har sørget for straffen til personen som er utestengt i ett år, sier styreleder Tommy Hagen til Varden.

Mye fyllebråk

Tommy Hagen, leiar for Oddarane
Foto: Anne Lognvik / NRK

Det som uansett er et faktum, er at supporterne nå får alkoholforbud på bussene som kjører til og fra kampen mot Vålerenga søndag.

– Det skjer dessverre altfor mange negative episoder på grunn av høyt alkoholinntak. Det nytes rett og slett for mye alkohol. Selvfølgelig ikke fra alle, men fra en liten gruppe supportere, sier Hagen til avisa.

Han sier videre at de ikke ønsker å fremstå som moralvoktere, men at arrangementene også skal være familievennlige.

Ola Larsen i Odds ballklubb sier at de støtter supporterklubben.