NRK Meny
Normal

Tapte mot Kroatisk lag

Tirsdag kveld spilte Odd sin andre treningskamp for sesongen, de møtte kroatiske Dinamo Zagreb. Odd tapte kampen 4-0.

Dag-Eilev Fagermo klapper på sidelinjen

Dag-Eilev Fagermo leder Odd i kveldens treningskamp mot Dinamo Zagreb.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Mandag reiste både spillere og trenere til den spanske sørkysten for å fortsette forberedelsene inn mot en ny sesong i Tippeligaen. I løpet av oppholdet i Spania skal ODD spille kamper mot Dinamo Zagreb, samt de danske klubbene Nordsjælland og Randers.

Kampen mot Dinamo Zagreb viste at kroatene var et hakk bedre enn skienslaget. Zagreb ledet 2-0 til pause og vant til slutt 4-0.

Les også: – Fotballen reddet livet mitt

Nesten full tropp

Jarkko Hurme er for tiden ute med skade og er ikke kampklar før om en god stund. Espen Ruud og Mathias Fredriksen spiller heller ikke tirsdagens kamp grunnet småskader. Ole Jørgen Halvorsen, som venter på å bli far og Håvard Storbæk har enda ikke ankommet treningsleiren på La Manga.

Tester finne

Roope Riski

Roope Riski prøvespiller for Odd. Her fra et prøvespill for Aalesund.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

Med på turen har Odd med seg en finsk prøvespiller. Roope Riski spiller til daglig for Hønefoss, men har en avtale med klubben om at han forlate dem vedragsfritt dersom han finner en klubb han ønsker å gå til. Riski er hovedsakelig angrepsspiller, men behersker også en rolle som kantspiller. Han beskrives som en ekstremt hurtig spiller. På 23 kamper scoret han 12 mål for Hønefoss i 1. divisjon. Nylig scoret han kampens eneste mål for Finland da han debuterte i en privatlandskamp mot Sverige.

Dekorert motstander

Dinamo Zagreb er det mestvinnende laget i Kroatisk fotball. De har vunnet den kroatiske ligaen de siste ni årene. Det er for tiden vinterpause i den kroatiske ligaen, og Zagreb-klubben bruker tiden til å forbedrede seg til andre halvdel av sesongen på La Manga.

Åpnet mot Mjøndalen

Fredag spilte Odd sin første treningskamp for sesongen mot Mjøndalen i Telemarkshallen. Kampen endte 2–2 etter at Mjøndalen ved to anledninger tok ledelsen. Ole Jørgen Halvorsen og Bentley scoret målene for Odd.

Slik startet ODD

Keeper: Sondre Rossbach.

Forsvar: Lars Kristian Eriksen, Vegard Bergan, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard.

Midtbane: Oliver Berg, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle.

Angrep: Roope Riski, Frode Johnsen, Bentley.

Benk: Viljar Myhra, Emil Jonassen, Ardian Gashi, Olivier Occean, Jone Samuelsen, Jonathan Lindseth og Rafik Zekhnini.