NRK Meny
Normal

Odd takket Semb Berge

Det endte 2–2 i kampen mellom Odd og Vålerenga, etter mye dramatikk og to selvmål. Fredrik Semb Berge ble takket av klubben før han drar til København og Brøndby.

Fredrik Semb Berge

Den lokale og lojale spilleren Fredrik Semb Berge er klar for danske Brøndby og blir ordentlig takket av Odd-publikummet under kveldens kamp mot Vålerenga. Semb Berge skal ikke spille kveldens kamp.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Odd har hatt en strålende første halvdel av eliteserien 2014 og er helt oppe på fjerdeplass på tabellen. Mandag kveld tok de imot storbygjestene fra Vålerenga, som lå på plassen bak. Ville Odd klare å holde Oslo-klubben bak seg, og kanskje til og med å gå forbi Rosenborg, ved å ta tre poeng?

Vålerenga stilte revansjesugne, etter at de for kort tid siden røk ut av cupen mot nettopp Odd.

Her kan du følge kampens utvikling:

Innholdsrik kamp

Odd tok ledelsen 1–0 etter fjorten minutter, etter scoring av Steffen Hagen. Det var Hagens første mål for sesongen. Odd åpnet kampen klart best og presset bortelaget.

Vålerenga utliknet så til 1-1, ved Alexander Mathisen. Målet kom etter en corner.

Etter 41 minutter tok Odd på nytt ledelsen til 2-1, etter et selvmål av Niklas Gunnarsson, som altså ufrivillig hjalp sin tidligere klubb.

Sent i andre omgang ble stillingen igjen uavgjort, Lars-Kristian Eriksen var sist på ballen og laget et uheldig selvmål. Da var det ti minutter igjen av kampen.

Vålerenga var nær ved å score enda et selvmål, og Odd var farlig frempå, men det endte 2–2. Dermed beholdt både Odd og Vålerenga sin posisjon på tabellen, henholdsvis fjerde- og femteplass.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lars-Kristian Eriksen

Lars Kristian Eriksen var uheldig i kveldens kamp og var sist på ballen da Vålerenga utliknet til 2–2. Det ble også sluttresultatet.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Avskjed med Semb Berge

Et tilleggsaspekt ved kveldens kamp var at Odd takket av Fredrik Semb Berge, som forlater Odd til fordel for den danske toppklubben Brøndby.

Semb Berge, som ikke skal spille kveldens kamp, har vært en lojal og betydelig spiller for Odd i mange år. Han har tidligere uttalt til NRK at han gleder seg til å få nye sportslige utfordringer, men at han ikke skjønner et ord dansk!


Odd stilte med følgende lag:


1 Andre Hansen

23 Lars Kristian Eriksen

21 Steffen Hagen

5 Thomas Groegaard

18 Jarkko Hurme

20 Fredrik Oldrup Jensen

10 Herolind Shala

7 Ole Joergen Halvorsen

8 Jone Samuelsen

15 Elbasan Rashani

11 Frode Johnsen