NRK Meny
Normal

Odd-spiller klar for belgisk fotball

Odds midtbanespiller Fredrik Oldrup Jensen skal til belgisk fotball.

Fredrik Oldrup Jensen under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Odd 27. mai

Fredrik Oldrup Jensen har spilt i Odd siden han var guttespiller, men nå forlater han barndomsklubben til fordel for belgisk fotball.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

24-åringen Fredrik Oldrup Jensen har signert en fireårskontrakt med fotballklubben Zulte Waregem.

Det bekrefter den belgiske klubben på sin hjemmeside tirsdag. Odd skal etter det TA erfarer få en totalpakke som inkluderer mellom 5 og 6 millioner kroner for Oldrup Jensen.

24-åringen har 159 tellende kamper for Odd og har vært gjennom to europaligakvalifiseringer med Skien-laget.

– Jeg ønsker å ta denne utfordringen Zulte Waregem gir meg til å spille i en tøff liga. Jeg er imponert over den profesjonaliteten som utstråles i denne klubben. Med seriestarten som nærmer seg vil jeg prøve å integrere meg så raskt som mulig og bli kjent med de andre spillerne, sier nordmannen til sin nye klubbs hjemmeside.

Salget til en utenlandsk klubb vil være det andre for Odd på kort tid. Nylig ble Rafik Zekhnini solgt til Fiorentina.

 • Finn ikkje ut kva forureininga er

  Politiet finn ikkje ut kva den sotaktige forureininga i Frierfjorden er, og har avslutta saka. Det vart fyrst meldt om eit oljeflak utanfor Rafnes industriområde, men undersøkingar viste at det ikkje dreia seg om oljesøl. Stoffet vil løyse seg opp og har ingen miljømessige konsekvensar.

  Forurensing Frierfjorden
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Føraren av stolen bil til legevakt

  Føraren av den stolne bilen blir sendt til legevakt. Føraren blir meldt og skal avhøyrast.

 • Stolen bil stoppa ikkje for politi

  Føraren i ein stolen bil prøvde å unndra seg kontroll da ein patrulje ville stoppe bilen i Siljanvegen i Skien. Bilen stoppa kort tid etter ved ein tvangsmessig stans. Ingen personskade. Føraren er 18 år, utan førarkort og framstår rusa, ifølgje politiet.

 • Foreløpig obduksjonsrapport

  Sigrid Dahl i politiet opplyser at dei har teke imot ein foreløpig obduksjonsrapport for to av dei tre som omkom i Seljordsvatnet førre veke. Tilbakemeldinga frå rettsmedisinsk institutt er i tråd med den hendingsgangen politiet har.