NRK Meny
Normal

Odd-spiller holdt med motstanderen

SKIEN (NRK): Det er elleve år siden sist Odd spilte europacupkamp på hjemmebane. Den gang var motstanderen Nederlandske Feyenoord, og ihuga supporter av bortelaget var dagens Odd-spiller Fredrik Oldrup Jensen.

Fredrik Oldrup Jensen om europacupen.

Slik reagerer Fredrik Oldrup Jensen når han ser seg selv heie på feil lag.

– Haha, se der ja! Det var lenge siden, er Jensen sin umiddelbare respons da NRK viser han det elleve år gamle TV-klippet.

Han møtte nemlig opp på Feyenoord sin trening, dagen før de møtte Odd i kvalifisering til europacupen.

– Jeg husker Feyenoord kom, og det var selvsagt stas å se store stjerner på stadion. I tillegg er mamma fra Nederland, så det var litt ekstra husker jeg, smiler Jensen.

Heier på Odd denne gangen

I dag heier midtbanespilleren på hjemmelaget, når Odd tar imot FC Sheriff til returkamp i kvalifisering til europacupen. Det kan til og med hende han skal spille selv.

– Det er selvsagt stort å spille europacup. Det er slike kamper man drømmer om, sier Jensen.

Med 3–0 fra første kamp mot FC Sheriff har Odd et strålende utgangspunkt før kveldens kamp. Men Jensen tar ikke avansementet på forskudd.

– Vi møter et godt lag, så alt kan skje. Men om vi gjør jobben på samme måte som i Moldova bør vi klare å gå videre, avslutter Jensen.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.

 • Støttekontakt meldt til politiet

  Tidlegare fagforeiningsleiar, Magnus Straume, er meldt til politiet for å ha lurt til seg pengar frå ein person han var støttekontakt for. Ifølgje Drangedalsposten skal det dreie seg om nesten 100.000 kroner. Magnus Straume seier til NRK at han tek fullstendig avstand frå desse påstandane, og at han førebels ikkje har blitt avhøyrd av politiet. – Eg står fram i denne saka for at andre støttekontaktar i Drangedal ikkje skal bli mistenkte, seier Straume.