NRK Meny
Normal

Odd sløste mot Sogndal

Odd viste en stor dose ineffektivitet da Sogndal holdt hjemmelaget til 0-0 og fikk med seg ett poeng i eliteserien søndag.

Frode Johnsen om kampen mot Sogndal

Odd var det klart beste laget, og innledningsvis var det nærmest en kanonade mot Mathias Dyngeland i Sogndal-målet.

– Odd er det beste laget vi har møtt i år. Vi hadde egentlig nok med å konsentrere oss om å hindre at Odd scorte mål, sa Sogndals trener, Jonas Olsson ved kampslutt.

Hjemmelaget produserte et halvt dusin sjanser uten å få uttelling bare de
første 20 minuttene.

Når fjorårets toppscorer Frode Johnsen misser på sjanser han scoret i bøtter og spann på i fjor ble det ikke noen mål før pause. Herolin Shala og Jone Samuelsen hadde også noen store muligheter til nettkjenning.

– Scoringsformen er ikke helt der enda, men jeg tror den kommer. Sånn var det i fjor også, og plutselig løsnet det, sa fjorårets toppscorer i eliteserien, Frode Johnsen til NRK etter kampen.

Vegard Bergan etter debuten mot Sogndal.

Fra bronseplass til fjerde

Mål ble det heller ikke etter hvilen, men da var ikke stormløpet mot Sogndal-målet like intenst som i 1. omgang.

– 1. omgang er noe av det beste vi har gjort noensinne, men det hjelper ikke når det er mangel på effektivitet. Jeg er skuffet over resultatet, sa trener i Odd, Dag-Eilev Fagermo.

Egentlig kom første skikkelige avslutning i omgangen da innbytter Fredrik Nordkvelle headet like utenfor etter snaue 80 minutters spill. Kort etter hadde stopper Bjørn Inge Utvik en redning på streken.

Nærmere mål kom ikke Odd, som dermed blir værende på fjerdeplass med sine 21 poeng.