NRK Meny
Normal

Odd skal gjøre seg mer populære

Odd skal bruke hjemmekampene sine til å gjøre seg mer populære i eget fylke.

Einar Håndlykken

Einar Håndlykken vil skape mer engasjement rundt klubben.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Én fotballklubb med støtteapparat blir derfor invitert til en spesiell behandling på stadion hver gang Odd spiller hjemmekamp.

– Vinn-vinn-situasjon

Tiltaket er et samarbeid mellom Telemark fylkeskommune, Odd ballklubb og Telemark fotballkrets for å styrke kontakten mellom Odd som toppklubb og breddeklubbene i Telemark, samt sette fokus på folkehelse og få aktivisert barn og unge.

Einar Håndlykken som er direktør i Odd, tror dette kan være en vinn-vinn-situasjon både for dem, og for breddeklubbene i fylket.

– Først og fremst så tror vi at vi vil kunne utvikle bedre fotballspillere rundt i fylket som vi i neste omgang er helt avhengige av. Så tror jeg at vi kan få flere publikummere. Det er rett og slett et forsøk på å styrke både topp og bredde. Og det vil begge ha nytte av, sier direktøren i Odd.

Odds Snorre Krogsgård i duell med Mikael Dorsin.

Odds Snorre Krogsgård i duell med Mikael Dorsin i gårsdagens tippeligakamp.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Gratis inngang

Rjukan idrettslag var de første som ble invitert til Odd stadion. Søndag ankom en busslast med underkant av 70 personer fra Rjukan idrettslag Odd stadion for å få en omvisning, bidra med ballgutter og jenter og selvfølgelig se Odd spille kamp. Hvis de stiller opp i klubbens drakt får de komme gratis inn på kampene.

Håndlykken sier tiltaket blir satt i gang for å skape mer engasjement rundt klubben.

– Skal vi kunne utvikle et topp tippeligalag i Odd så er vi avhengige av at det gjøres et godt arbeid i breddeklubbene og den dialogen og kontakten ønsker vi å styrke, sier Håndlykken.

Under kampen mot Rosenborg i går var seks av elleve Odd-spillere som stilte fra start fra Telemark.