NRK Meny
Normal

Odd sikret seier i kvaliken

SKIEN (NRK): Odd vant 2–0 mot IFK Mariehamn på Falkum torsdag. Med det er europacup-eventyret i gang.

Odd-Mariehamn

Odd kunne gå seirende fra Falkum i Skien torsdag kveld.

Foto: Marie Roksund

Etter en stille førsteomgang ble det nesten 20 minutter ut i andreomgang endelig et mål.

Thomas Grøgaard dunka inn et nydelig mål fra 20 meter. Men det stoppa ikke der. Bare få minutter før kampen var over scora Olivier Occéan det andre målet og med det sikra Odd seg en 2–0 seier over finske IFK Mariehamn.

Et resultat Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen. Svakheten er at vi ikke scorer flere mål på så mange sjanser, sier Fagermo.

Scoret sitt første obligatoriske mål

Odd hadde føringen i første omgang og 63 minutter inn i kampen sørget Thomas Grøgaard for at Odd tok ledelsen. Ikke mindre enn med en hel volley. Grøgaards aller første A-lagsmål.

– Ja, jeg er stolt. Det var på tide, så vi får håpe det kommer flere, sier Grøgaard.

Fire minutter før kampslutt sikret innbytter Olivier Occéan 2–0 til laget fra Grenland.

Gode sjanser i returoppgjøret

Om én uke, 7. juli, går returkampen i Åland i Finland.

En kamp laget har gode sjanser for å vinne, ifølge Odd-direktør Einar Håndlykken.

– Jeg synes vi var veldig mye bedre enn Mariehamn i dag, men vi vant bare 2-0, så fortsatt er det åpent. Men jeg tror vi er såpass mye bedre enn de at vi skal greie å gå videre, sier Odd-direktøren.

 • Vil ha att OL-pengar

  Notodden kommune bevilga 500.000 til prosjektet «OL til Telemark». Nå ynskjer rådmann Svein Aanestad å få att pengane, skriv Telen. OL-prosjektleiar Geir Berge Nordtveit vil jobbe vidare mot eit OL-vedtak i 2019 og ynskjer ikkje å betale att pengar.

 • Innbrot på apotek

  I går kveld braut nokon seg inn i eit apotek på Gråtenmoen i Skien. Ei rute er kunst, men ingenting er stole. Vitne har beskrive eit køyretøy, som politiet undersøker vidare.

 • Hytteslagsmål

  Politiet reiste i går kveld til eit slagsmål i Haukeligrend. Ein person hadde slått seg vrang, mannen var berusa. Gjerningsmannen fekk sjølv nokre skadar, og vart fyrst sjekka av helsepersonell, før han vart han sendt vidare til Sjukehuset Telemark.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55