NRK Meny
Normal

Odd vil spille kynisk

Kollektiv laginnsats kan beseire sterke individualister. Det mener oddtrener Dag-Eilev Fagermo før møtet med FC Sheriff.

Dag-Eiliv Fagermo

Både Dag-Eilev Fagermo og spillerne gleder seg til å spille kvalik i europacupen. Sist gang var i 2004, da mot Feyenoord.

Foto: Lars Tore Endresen

Da det ble klart at Odd møter FC Sheriff i kvalifiseringen til europacupen, var det mange i Odd som dro opp mobiltelefonen for å sjekke hvem de var.

Det ble fort klart at laget har ti strake seriemesterskap i hjemlandet Moldova og at laget er seedet nest best, bare West Ham ligger høyere av lagene i europacupen. To dager før kampen er kunnskapsnivået i Odd atskillig høyere.

– Ved hjelp av video og at Arne Sandstø var der i forrige uke, vet vi at de spiller i en 3-5-2 formasjon, forteller Dag-Eilev Fagermo. Særlig spissene imponerte Fagermo.

– De spiller med to brasilianere på topp samt en hengespiss, også han brasilianer. De er gode, sier han.

Cup er gøy

Det er lenge siden Odd har spilt internasjonale kamper. Sist var i 2004. Da møtte de FC Feyenoord med Ruud Gullit som trener. Nettopp derfor gleder Fagermo og spillerne seg til å møte FC Sheriff.

– Det er fantastisk gøy at Odd spiller europacup, og det kan gi oss den gnisten vi trenger for å spille en best mulig kamp.

Odd stadion fra luften

Hjemmekampen mot FC Sheriff spilles i Skien 9. juli.

Foto: Roald Marker / NRK

Les også:

Suverene i hjemlandet

FC Sheriff har feid all motstand av banen i hjemlandet de ti siste årene. Det behøver nødvendigvis ikke bety at Odd er uten muligheter.

– Vi skal nok greie å komme på talefot med dem om vi spiller opp mot vårt beste. De er gode individuelt, skal vi ta dem så er det med vår kollektive spillestil.

Odd har ikke mange spillere med internasjonal erfaring. Men mot Feyenoord i 2004 var faktisk Olivier Occeàn med. Ikke nok med det. Han satte inn Odds eneste mål i kampene som hollenderne vant sammenlagt 5–1.

I tillegg har Frode Johnsen massevis av internasjonal erfaring. Da han spilte i Rosenborg, møte de FC Sheriff i mesterligakvaliken i 2004. Rosenborg gjorde jobben med god hjelp av nettopp Johnsen som skåret for trønderne i bortekampen.

johnsen

Frode Johnsen har skåret mot FC Sheriff tidligere, men da for RBK. Håpet er at han gjør det i Odd-drakt også.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Tett kampprogram

Odd spiller altså borte mot Sheriff på torsdag etter en bortekamp mot Lillestrøm fire dager før. Deretter følger VIF hjemme på søndag før Sheriff kommer til Skien neste uke. Det uroer ikke Fagermo.

– Nå har det vært litt smårusk og skader i vår tropp. Med en liten spillerstall gjør det utslag, men vi trår til med de spillerne vi har, så får vi se hvordan det går.

Alle spillerne blir med til Tiraspol, men hvem som skal spille blir bestemt etter trening onsdag.

 • Slutt på lukka møter

  Ordførar Hedda Foss Five i Skien vel å kutte praksisen med dei lukka møta og flyttar innhaldet i samlingane til andre fora som er opne for pressa, skriv Varden. Endringa skjer etter at Fylkesmannen konkludera med at gruppeleiarmøta i nabokommunen Porsgrunn var i strid med kommunelova.

  Hedda Foss Five
  Foto: Martin Torstveit
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Dømt for å ha tent på eget hus

  Agder lagmannsrett har dømt en mann fra Midt-Telemark til 10 måneders ubetinga fengsel, for å ha tent på sitt eget hus, skriver TA. Mannen i 30-årene ble frikjent i tingretten, men flertallet av dommerne i lagmannsretten var uenige.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50