NRK Meny
Normal

Odd klarte ett poeng mot Viking

Elba Rashani scoret, og Odd klarte et godt 1–1 resultat mot Viking i Stavanger. Men de var kun fem minutter unna å ta med seg alle poengene.

Elbasan Rashani

Elbasan Rashani scoret Odds mål i kveldens kamp mot Viking. Han var nær ved å bli helt og tomålsscorer i kampens siste minutt.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Det var ingen enkel oppgave Odd sto ovenfor i kveldens kamp, som avsluttet den åtte runden i årets eliteserie.

Viking er av mange spådd å ta medaljer i årets sesong, er tradisjonelt et sterkt hjemmelag og var hittil ubeseiret i sesongen. Det er de også etter kveldens kamp – men Odd var kun noen små minutter unna å få med seg tre poeng.

Tafatt første omgang

Det var på ingen måte en festforestilling som lagene bød opp til i første omgang. Det var sjansefattig og relativt begivenhetsløst.

Viking styrte kampen, med Odd lå kompakte i forsvar, og klarte greit å holde nullen.

Adskillig mer skjedde i den andre omgangen. Viking presset Odd langt tilbake på banen, og hadde en farlig trippelsjanse cirka halvveis i annen omgang.

Scoret mot spillets gang

Men så, litt mot spillets gang, tok Odd ledelsen etter en gedigen tabbe av Vikings keeper. Elbasan Rashani var våkent frempå, og satte ballen i mål etter 77 minutters spill. Da så det ut til at det kunne bli en ordentlig jubelkveld på de tilreisende fra Skien.

Men kun fem minutter før full tid fikk Viking sin utlikning, gjennom en god heading av Sverrir Ingi Ingason. Samme mann var nær ved å bli stor helt på hjemmebane, da han hadde en farlig sjanse rett før dommeren blåste av. Også Odd hadde en sen mulighet til å avgjøre, ved målscorer Rashani.

Likevel, 1–1 er et godt resultat for Odds vedkommende, mot et av Norges beste hjemmelag. Resultatet betyr at Odd er på 8. plass på tabellen, Vålerenga gikk forbi etter sin borteseier mot Stabæk.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".