NRK Meny
Normal

Vet ikke hva som venter i Hellas

HELLAS (NRK): I kveld møter Odd det greske laget PAS Giannina i andre kvalifiseringsrunde til europacupen. Men det er sjelden de har visst så lite om motstanderlaget.

Odd trener i Hellas

KAMPKLARE: Det var en god stemning da Odd trente på den greske banen dagen før dagen.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Vi er nok vant til å vite mer om motstanderne enn det vi gjør nå. Men samtidig har vi vært gjennom det mange ganger og spilt treningskamper mot mange lag vi ikke har visst så mye om.

Det sier Odd-kaptein Steffen Hagen.

Steffen Hagen, Odd

Kaptein Steffen Hagen tror ikke varmen blir noe problem.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Odd-spillerne fryktet også varmen før avreise til Hellas. Odd-gjengen kom fram i går og trente på kvelden. Men selv om det er litt varmere enn hjemme, skal det ikke by på problemer.

– Banen ser grei ut, og kampen begynner senere enn under treningen Sola vil ha gått ned, så jeg tror vi har gode muligheter, sier Hagen.

Stort ansvar på fersk spiss

Med storscorer Olivier Occéan hjemme i Skien, er det spesielt en mann som har stort ansvar på seg. Det er den 23-årige spissen Henrik Kjelsrud Johansen.

Henrik Kjelsrud Johansen, Odd

Odds nye spiss, Henrik Kjelsrud Johansen, håper på å score mål igjen.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Jeg skal bidra så godt jeg kan for at vi skal vinne denne kampen. Å få ett eller to mål, hadde vært deilig.

Odd håper på et godt utgangspunkt før neste ukes kamp i Skien. Trener Dag-Eilev Fagermo har store forventninger til Kjelsrud Johansen.

– Han var veldig god i 2. omgang mot Mariehamn, men vi har to gode spisser.

Uansett har det greske laget PAS Giannina ikke spilt europacup tidligere, og det ble nummer seks i den greske ligaen i år.

Det er ventet over 7000 greske fans til kampen i kveld som starter klokka 20.

Assistenttrener og hovedtrener i Odd

Den som ler sist, har kanskje også spilt best?

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK
 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.

 • Støttekontakt meldt til politiet

  Tidlegare fagforeiningsleiar, Magnus Straume, er meldt til politiet for å ha lurt til seg pengar frå ein person han var støttekontakt for. Ifølgje Drangedalsposten skal det dreie seg om nesten 100.000 kroner. Magnus Straume seier til NRK at han tek fullstendig avstand frå desse påstandane, og at han førebels ikkje har blitt avhøyrd av politiet. – Eg står fram i denne saka for at andre støttekontaktar i Drangedal ikkje skal bli mistenkte, seier Straume.