NRK Meny
Normal

Vet ikke hva som venter i Hellas

HELLAS (NRK): I kveld møter Odd det greske laget PAS Giannina i andre kvalifiseringsrunde til europacupen. Men det er sjelden de har visst så lite om motstanderlaget.

Odd trener i Hellas

KAMPKLARE: Det var en god stemning da Odd trente på den greske banen dagen før dagen.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Vi er nok vant til å vite mer om motstanderne enn det vi gjør nå. Men samtidig har vi vært gjennom det mange ganger og spilt treningskamper mot mange lag vi ikke har visst så mye om.

Det sier Odd-kaptein Steffen Hagen.

Steffen Hagen, Odd

Kaptein Steffen Hagen tror ikke varmen blir noe problem.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Odd-spillerne fryktet også varmen før avreise til Hellas. Odd-gjengen kom fram i går og trente på kvelden. Men selv om det er litt varmere enn hjemme, skal det ikke by på problemer.

– Banen ser grei ut, og kampen begynner senere enn under treningen Sola vil ha gått ned, så jeg tror vi har gode muligheter, sier Hagen.

Stort ansvar på fersk spiss

Med storscorer Olivier Occéan hjemme i Skien, er det spesielt en mann som har stort ansvar på seg. Det er den 23-årige spissen Henrik Kjelsrud Johansen.

Henrik Kjelsrud Johansen, Odd

Odds nye spiss, Henrik Kjelsrud Johansen, håper på å score mål igjen.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Jeg skal bidra så godt jeg kan for at vi skal vinne denne kampen. Å få ett eller to mål, hadde vært deilig.

Odd håper på et godt utgangspunkt før neste ukes kamp i Skien. Trener Dag-Eilev Fagermo har store forventninger til Kjelsrud Johansen.

– Han var veldig god i 2. omgang mot Mariehamn, men vi har to gode spisser.

Uansett har det greske laget PAS Giannina ikke spilt europacup tidligere, og det ble nummer seks i den greske ligaen i år.

Det er ventet over 7000 greske fans til kampen i kveld som starter klokka 20.

Assistenttrener og hovedtrener i Odd

Den som ler sist, har kanskje også spilt best?

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK
 • Ekstrapenger til Telemarkskanalen

  Telemarkskanalen får to millioner ekstra til vedlikehold, noe som betyr totalt seks mill. neste år. Det er et resultat av forhandlingene mellom støttepartiene og Regjeringen om neste års statsbudsjettet, sier Geir Jørgen Bekkevold i KrF.

  Bandakkanalen
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Fallulykke på Gvarv

  Brannvesenet i Midt-Telemark rykket i 12-tida ut til en fallulykke i Tinghaugvegen på Gvarv. Personen er nå tatt hånd om av ambulanse.

 • Prestisjepris til Dalen Hotel

  Dalen Hotel stakk av med den europeiske prestisjeprisen "Historic Hotel Host of the Year 2018" i Irland. Det er "Historic Hotels of Europe Awards" med 400 medlemmer som deler ut prisen.

  Dalen Hotel
  Foto: Anne Lognvik
 • Harepest funne i død hare

  Ein død hare som har harepest er funnen på Lifjell etter at den er undersøkt av Veterinærinstituttet. Fisk- og viltrådgivar ved Midt-Telemark Landbrukskontor, Øystein Saga, seier det er prøver av beinmergen i haren som har påvist harepest.