NRK Meny
Normal

Odd jubler for Rosenborg-seier

Det er ikke bare trønderne som er fornøyde med at Rosenborg stakk av med kongepokalen i dag. Også i Skien er det full jubel.

Odd

GLADE FOR RESULTATET: Fredrik Nordkvelle og resten av Odd er godt fornøyd med at Rosenborg sikret seg kongepokalen på Ullevaal i dag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Stillingen ble til slutt 2–0 til Rosenborg i møtet mot Sarpsborg i årets cupfinale for herrer, og med det har Rosenborg sikret seg både cupgull og gull i årets eliteserie.

Men det er ikke bare trønderne som er fornøyde i dag. Rosenborg-seieren gir nemlig Odd muligheten til å ta seg til Europaligaen også neste år. Odd ble nummer fire i eliteserien og var avhengig av RBK-triumf for å komme seg videre.

– Det var et veldig godt resultat for oss. Nå har vi håpet på dette siden serien ble avsluttet, sier Odds Fredrik Nordkvelle.

– Viktig for klubben

Han har pakket kofferten og tatt seg en etterlengtet ferie i Miami sammen med kollega Espen Ruud, og de to fulgte spent med på cupfinalen derfra.

– Det er gøy at vi på nytt får vist oss frem i Europa. Det som skjedde i år var en opplevelse for både klubben og spillerne, både sportslig og økonomisk, så det er utrolig gøy å få den muligheten igjen, forteller han.

Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken sier Odd igjen er klare for å vise seg frem i Europa.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK
Tippet riktig resultat

Odd-direktør Einar Håndlykken fikk med seg cupfinalen hjemme fra sofakroken, og i forkant av kampen tippet han at resultatet skulle bli nettopp 2–0 til Rosenborg.

– Det er ikke dårlig. Jeg er strålende fornøyd. Vi får takke Rosenborg for seieren, sier Håndlykken til NRK søndag ettermiddag.

Han legger ikke skjul på at det betyr mye for Odd å spille om en plass i Europaligaen.

– Alle som var med på cupeventyret denne sesongen har lyst til å oppleve det igjen. Det betyr kjempemye for klubben å kvalifisere seg på nytt, har han tidligere uttalt til NRK.

Vil ikke møte Dortmund igjen

Nordkvelle sier noe av det han husker best fra årets spill var da Odd tok imot Borussia Dortmund hjemme. Det var et stort øyeblikk for ham og resten av Odd å lede 3–0 etter kun 22 minutter mot topplaget fra Tyskland, men Nordkvelle håper allikevel Odd møter litt dårlige lag i neste års oppgjør.

– Vi får satse på at vi møter så dårlig motstand som mulig, slik at vi forhåpentligvis når gruppespillet neste år. Det ville vært morsomt, sier han, og føyer til at det nok blir litt feiring av dagens seier og Odds kvalifisering i kveld.

– Du skal ikke se bort ifra at det blir litt ekstra feiring ved bassenget. Det må vi prøve å få til, avslutter Nordkvelle på telefon fra Miami.

 • Utforkjøring på fylkesvei 360

  En bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 360 ved Sanden i Sauherad. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er kjørt til legekontoret på Gvarv. Trafikken dirigeres på stedet.

 • Fleire innbrot i Porsgrunn

  Politiet melder om fleire innbrot i Porsgrunn. To dyre terrengsyklar er stolne frå ein bod, og ein bil er forsøkt stolen på Heistad.

 • Opning av Kontaktsenter

  I dag er det opning av Evangeliesenterets Kontaktsenter i Porsgrunn. Dei overtek ansvar frå Foreininga Grenland Rusomsorg, som i fem år har drive matutdeling og kontaktkafé. Éin tilsett og 15 frivillige skal hjelpe rusavhengige i Porsgrunn.

 • Stabil, kald vinter til over påske

  Den siste seksukersprognosen viser at vi får en stabil, kald værtype til over påske. Det skriver VG. De siste ukene har nye prognoser bekreftet dette. Endringen er at det ser ut til å bli kaldere – særlig i starten av månedsskiftet februar-mars.

  Frossen natur
  Foto: @bybrita / Instagram