Odd håper på cupgull til Rosenborg

Odd krysser fingrene for at Rosenborg stikker av med seieren mot Sarpsborg i morgendagens cupfinale. Vinner Rosenborg, får nemlig Odd mulighet til å ta seg til Europaligaen neste år.

Odd

GÅR FOR ROSENBORG-SEIER: Søndag møtes Rosenborg og Sarpsborg i cupfinalen. Selv om Odd ikke spiller, er det en viktig kamp for Skienslaget. Vinner Rosenborg, blir det kvalifiseringskamper til Europaligaspill på Odd neste år.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken skal følge søndagens cupfinale mellom Rosenborg og Sarpsborg fra sofakroken hjemme. Han tror trønderne vil klare å stikke av med pokalen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi heier på Rosenborg, og det er lett. De er sorte og hvite, og vi er jo til og med opphavsklubben til Rosenborg, så det passer veldig bra å heie på dem, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

Han understreker at det vil bety mye for Odd dersom klubben får nye muligheter til spill i Europaligaen neste år.

– Alle som var med på cupeventyret denne sesongen, har lyst til å oppleve det igjen. Det betyr kjempemye for klubben å kvalifisere seg på nytt, forteller han.

Leverte godt i år

Odd har spilt kvalifiseringskamper til Europaligaen denne sesongen og kom seg gjennom totalt fire kamper før de røyk ut. «Alle» husker da Odd ledet hele 3–0 hjemme mot Borussia Dortmund etter 22 minutters spill i august, og selv om kampen til slutt endte 4–3 til Dortmund og Odd ble knust i returkampen, har Odd mange gode minner fra årets runder. Kampene har også vært nyttige for klubbens lommebok.

– Vi gikk noen millioner i pluss, men de pengene trengte vi, for vi har i utgangspunktet en økonomi som ikke er helt tipp topp, sier Håndlykken.

Han legger ikke skjul på at en ny runde med kvalifiseringskamper vil gjøre godt for klubbkassa. Samtidig føyer han til at det kan bli aktuelt å se på nye spillere dersom klubben går videre.

– Det viktigste blir å se på spillertroppen og på hvilke krav som stilles til den, for vi vet at det blir en tøff belastning hvis vi kommer langt. Vi så nå i 2015 at vi da får bruk for hele stallen vår, poengterer han.

Føler med gamleklubben

Andre Hansen

André Hansen gikk fra Odd til Rosenborg etter fjorårets sesong. I morgen møter han og resten av Rosenborg-spillerne Sarpsborg på Ullevaal.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

André Hansen stod i mål for Odd under fjorårets cupfinale og er klar for å vokte buret til Rosenborg i morgen. Han har forståelse for at han møter press fra gamleklubben til å ikke slippe inn mål søndag.

– Jeg skjønner at Odd synes det var gøy å komme så langt som de gjorde i år, og jeg unner dem å få oppleve de to kampene de fikk mot Dortmund. Jeg regner derfor med at de nå krysser fingrene for at Rosenborg skal gjøre jobben, sier Hansen til NRK.

Spår seier til Rosenborg

Odd-direktør Einar Håndlykken gleder seg til søndagens cupfinale, og magefølelsen sier at det blir seier til trønderne.

– Jeg tror det blir 2–0 til Rosenborg, avslutter Håndlykken, og legger til at han skal følge festen hjemme fra sofakroken, med et svart og hvitt skjerf rundt halsen.