NRK Meny
Normal

Odd har sikret seg seriemedalje

Etter 3–1 seier over Sogndal er Odd sikret medalje i Eliteserien 2016.

Medalje på Skagerak Arena

FYRVERKERI: Odd-spillerne kunne juble da kampen endte 3–1 på Skagerak Arena.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Odd ligger nå på tredjeplass på tabellen, men med like mange poeng som Brann etter sesongens neste siste seriekamp. Brann vant over hjemmelaget Start, og behold andreplassen på grunn av en bedre målforskjell.

fest på Skagerak

MEDALJE: Oddspillerne kunne slippe følelsene løs da kampen endte med seier.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Thriller fra første sekund

Thrilleren startet brått da Sogndal gikk opp i ledelsen etter bare fem minutter. Jukka Raitala scoret sitt første mål for klubben etter at Fredrik Oldrup Jensen rotet bort ballen rett utenfor sekstenmeteren.

Resten av de første 45 minuttene dominerte Odd og beholdt ballen i store deler av omgangen. Skienslaget klarte allikevel ikke å skape de store sjansene og Sogndal ledet til pause.

Snudde kampen

Etter pausen kom et motivert Odd lag ut av garderoben og banken ballen i mål hele tre ganger på under tjue minutter.

Først ut var Fredrik Nordkvelle etter 67 minutter. Bentley serverte ballen på bakerste stolpe, hvor Nordkvelle sto helt alene og skjøt ballen i mål.

Bare ti minutter senere scorer Stefan Mladenovic sitt første mål for Odd, etter en retur fra Espen Ruud. Odd gikk opp i ledelsen 2–1 og tok steget opp til en andre plass på tabellen. På samme tid gikk Brann opp i ledelsen mot Start på Sør Arena i Kristiansand, og Brann klatret tilbake på andreplassen på tabellen.

Etter 84 minutter avgjør Rafik Zekhini kampen da han setter inn 3–1 målet til Odd. Publikum jublet høyt da de forsto at Odd hadde sikret seg medalje og at kampen om sølvet fortsatt er innen rekkevidde.

Sikret seg medlaje

Gleden var stor da Odd scorte sitt føste mål mot Sogndal.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Fullsatt Arena

Søndag klokka 16.00 var det solgt 9.700 billetter til kveldens kamp. Billettsjef Kristan Hauge forteller til Varden at de har besluttet å åpne to nye felt, øverst på Sparebank1- tribunen for å kunne ta imot alle som ønsker å heie Odd frem til seier.

9851 tilskuere heiet Odd frem til medalje.

Sølvkampen mellom Odd og Brann blir avgjort i siste runde av serien om en uke. For at Odd skal vinne sølvet er de avhengige av de får flere poeng enn Brann i siste runde.

Odd møter da Tromsø på bortebane som ligger på en 13. plass på tabellen. Brann spiller sin site seriekamp på hjemmebane mot Sarpsborg som ligger på en 6. plass.

Laster innhold, vennligst vent..
  • Vant 5-3

    Notodden slo Fredrikstad 5-3 hjemme lørdag kveld og rykker opp til 1. divisjon. FFK rykker ned til 2. divisjon etter tapet.

  • Notodden leder

    Notodden leder 4-0 over Fredrikstad etter at Erland Hustad skåret for hjemmelaget etter syv minutter, og Steffen Jenssen la på til 2-0 etter 22 minutter. Martin Holmen økte til 3-0 bare to minutter senere. Amani Dickson Mbedule økte ledelsen til 4-0 etter 28 minutter.

  • Mann anmeldt for bæring av kniv

    En mann er anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted i Porsgrunn. Ifølge politiet hadde mannen også noe narkotika på seg.