NRK Meny
Normal

Odd håper alle gode ting er tre

Etter to sesonger der Odd har vært blant landets fire beste lag, er klubben klar for neste steg. – Vi ønsker å gjøre telemarkinger stolte, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken er klar for å starte årets sesong i dag. I dag samles spillere og trenere for å gjøre seg klare til seriestart 11. mars.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

11. mars spiller Odd sin første seriekamp, hjemme mot Rosenborg, men allerede i dag starter klubben forberedelsene til 2016-sesongen.

Spillere samles i dag til den første fellesøkten siden Odd endte på fjerdeplass forrige sesong, men var da med helt til slutt i kampen om medaljer.

Vil kjempe i toppen

Odd-direktør Einar Håndlykken var tidlig på kontoret i dag for å fortelle NRK om målene for året.

– Først og fremst ønsker vi å gi Telemark opplevelser. Vi ønsker å gjøre telemarkinger stolte, og vi vil kjempe i toppen av norsk fotball, sier Håndlykken.

– Vi hadde noen fantastiske øyeblikk i europacupen i 2015, som verken jeg eller mange andre kommer til å glemme, og vi får muligheten også i år, så det blir spennende.

Tre fete år?

I norsk fotball har det ofte skjedd at et lags gode innsats ett år, har endt med nedtur året etter. Så hva tilsier at Odd kan gjøre det godt tre år på rad?

– Vi har et sterkt lag og en god trener, og et godt apparat rundt alle disse. Det er tidlig, vi begynner jo i dag, men dette ser lovende ut, sier Håndlykken.

Odd-direktøren nevner selv trener Dag-Eilev Fagermo, som skal være ønsket av store klubber i Sverige og Danmark, ifølge TA. Hva kan Håndlykken si om det?

– Ingen kommentar.

Så får vi heller følge opp de nye spillerne Sigurd Hauso Haugen og Joakim Våge Nilsen. Hva kan vi forvente fra dem?

– Det blir spennende. Det er ikke sikkert Haugen får masse spilletid i Tippeligaen i år, men han er et veldig spennende talent. Nilsen kan spille både back og midtbane, og er kjent for sine treffsikre innlegg. I tillegg har vi fått tilbake en gammel kjenning, Henrik Kjelsrud Johansen, som var her i 2014-sesongen.

Gamle kjente

Håndlykken sier han tror at dette er spillere som kan løfte laget til medalje.

– Vi var bare to poeng bak sølvet i fjor. De fleste bærebjelkene er fremdeles med, og det kan jo også hende at det kommer flere spillere inn.

Da er spørsmålet om Odd-fansen kan håpe på et gjensyn med Elba Rashani eller Fredrik Semb Berge, som begge forsvant til dansk fotball.

– Jeg pleier å si at telemarkinger som gjør det bra, er alltid interessante for Odd. Så disse er vi interesserte i. Vi har snakket med dem, og gjør det jevnlig. Vi har spesielt snakket med Berge, men han er foreløpig ikke Odd-spiller. Det står som alltid på penger. Vi er ikke enige med klubben hans i Danmark, sier Håndlykken.