NRK Meny
Normal

Occéan ble tipset om spiller

SKIEN (NRK): Odd har hentet canadiske 22 år gamle Zakaria Messoudi på prøvespill, etter at toppscorer Olivier Occéan fikk tips fra kjente i Montreal.

Olivier Occean og Zakaria Messoudi

Olivier Occean og Zakaria Messoudi kommer begge fra Canada, og kan ende med å spille sammen i Odd.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Jeg kjenner ham ikke personlig, men gjennom folk fra Montreal. De sa at han var en veldig interessant spiller, sier Occéan, som var Odds toppscorer forrige sesong.

– Alle barns drøm

– Å komme til Odd er et godt første steg på veien hans til Europa, mener spissen.

Spilleren som nå vurderes av Odds trenere har spilt ungdomslandskamper for Canada. Den canadiske ligaen har et godt nivå, men Messoudi forteller selv at han alltid har ønsket å spille i Europa.

– Jeg tror det er alle barns drøm å spille europeisk fotball. Derfor tror jeg det er veldig bra å starte her.

Sett video av Messoudi

Olivier Occeans landsmann skal trene med Odd fram til laget drar til La Manga, og gjør han sine saker bra blir han også med til Spania. Trener Dag-Eilev Fagermo har sett flere videoer av spilleren, men det er ikke det viktigste når avgjørelsen skal tas.

– Det er på treningene det skjer. Ute i neste uke får vi ta en vurdering av potensialet hans, sier Fagermo.

– Så langt har vi sett at han er veldig pasningssterk, og på video har vi sett at han er en god dribler. Så han har sett spennende ut så langt, slår han fast.

At det er Occéan som har anbefalt sin landsmann, er ikke noe Fagermo synes er rart.

– Nei, for så vidt ikke. Ddet er jo slik i alle bransjer at venner og bekjentskap gjelder. Bentley maser for eksempel nå på en venn han har i Nigeria, sier Fagermo.

Zakaria Messoudi på trening med Odd

Zakaria Messoudi deltok i går på sin aller første Odd-trening, der han fikk være med på en treningsøkt i ti minusgrader.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK