Occéan ble dagens mann i Skien

Odd sikret seg nok en seier da laget slo Bodø/Glimt 2–1 hjemme i ettermiddag. Olivier Occéan ble dagens redningsmann for Odd.

Odd-Bodø/Glimt

KUNNE JUBLE: Olivier Occéan stod uten mål i sesongen før dagens hjemmekamp mot Bodø/Glimt, men canadieren hadde tidenes dag på jobben. Han endte med å score begge Odds mål.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Odd-Bodø/Glimt

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo hadde god grunn til å klappe for Olivier Occéan i dag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Hjemmelaget tok styringen fra start, og Bodø/Glimt hadde nesten ikke pasninger innad i laget de første 10 minuttene. Etter 20 minutters spill får Rafik Zekhnini æren av å avslutte et bra Odd-angrep fra 15–16 meter, men unggutten treffer dårlig og ballen spretter noen meter til siden før den blir klarert.

Etter nær 30 minutters spill ser man tendenser hos Glimt. Frederik Andre Bjørkan viser seg fram på venstrekanten og slår presist inn mot Fitim Azemi som kaster seg fram og møter ballen med pannebrasken. Men det ender med at kula havner flere meter utenfor mål.

Odd-Bodø/Glimt

Odd-spillerne og supporterne kunne slippe jubelen løs etter 39 minutter da Olivier Occéan scoret Odds første mål.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Alle gode ting er tre

Odd styrer spillet i første omgang, men overbeviser ikke på motstanderens banehalvdel før Olivier Occéan setter ballen i mål for Odd etter 39 minutter. På tredje forsøk stanger canadieren inn Odds ledermål, etter en perfekt slått server fra Espen Ruud. Det er Occéans første mål for sesongen, noe som faller i smak hos spissen.

– Jeg prøver alltid mitt beste og gjør hver eneste kamp hundre prosent, så det er ikke moro når ballen treffer stolpen, sier Olivier Occéan til NRK etter kampen.

Resten av Odd-spillerne har hatt en middelmådig dag på jobben så langt, men Odd går til pause 1-0, som kan sies å være fortjent mot et Glimt-lag i motvind.

Glimt glimter til

Andre omgang starter som den første ved at Odd har ballen i laget store deler av tiden, og de første 60 minuttene er preget av lavt tempo i begge lag, lite intensitet og null vilje til å få til noe særlig. Men plutselig utlikner Glimt.

Milan Jevtovic putter ballen for bortelaget etter 72 minutters spill, og stillingen er 1–1 på Skagerak Arena. Glimts første avslutning i andre omgang ender altså i scoring, etter godt forarbeids av tidligere Odd-spiller Emil Jonassen.

Bodø/Glimt - Odds Ballklubb

Bodø/Glimts Fitim Azemi og Odds Steffen Hagen i eliteseriekampen mellom Odd og Bodø/Glimt på Skagerak Arena i ettermiddag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Occean klinker til igjen

Odd får virkelig opp dampen etter den overraskende scoringen fra gjestene, og plutselig spiller de fotball i et mye høyere tempo enn hva de har gjort tidligere i kampen.

Hjemmelaget presser på, og Olivier Occéan har virkelig dagen på banen. Etter 79 minutter stanger han inn sitt andre mål for dagen og sesongen. Dermed er løpet kjørt for gjestene, og Odd sikrer seg tre nye poeng.

– Det betyr mye. Det er en god følelse å score mål, og to mål i dag er bra for hele laget og alle de som støtter klubben, sier Occéan.

Og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo hadde grunn til å skryte av både Occéan og resten av laget etter endt kamp.

– Jeg er stolt. Vi har hatt en fantastisk start på sesongen, og vi er gode. Nå handler det bare om å nullstille, slik at vi kan ta poeng i hver kamp, avslutter Fagermo.

Laster innhold, vennligst vent..