NRK Meny
Normal

OBS-varsel: Vanskelig kjøreforhold i fjellet

(NRK): Meteorologisk institutt varsler kraftig vind og snø i fjellet i løpet av fredagen.

Snøfokk Hemsedalsfjellet

Det er varslet vanskelige kjøreforhold over fjellovergangene (arkivbilde).

Foto: Tone Merete Lillesvangstu / NRK

Mens store deler av Østlandet får godt vær de neste dagene, vil det blåse opp i fjellet.

– Det følger med litt vind når det klarer opp. Vestavind fredag vil merkes godt i fjellet. Sikkert også litt i dalene lenger øst. Vi får noen vindkast som slår ned i lavlandet, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt.

Kombinasjonen av snøbyger fra vest og kraftig vind gjør at meteorologene har sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold over fjellovergangene.

Laster Twitter-innhold
 • Flatland til Paris

  I morgen blir Helga Flatland presentert for et fransk publikum. Forfatteren fra Flatdal og tre andre norske forfattere skal delta på et bransjetreff i Paris rettet mot franske forlag. Det er Flatlands siste roman, En moderne familie, som blir presentert på arrangementet.

  Helga Flatland
  Foto: Aschehoug
 • Må lese bruksanvisning

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i går fordi et SOS-signal ble sendt fra ei smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

  Smartklokke med mulighet for nødanrop
  Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK
 • Traff trapp

  En mann i 20 årene fikk førerkortet beslaglagt etter at han kjørte inn i trappa ved Gimsøy Spiseri i Skien, natt til mandag. Politiet opplyser at mannen fikk en sleng på bilen og kom over i motsatt kjørefelt. Ingen skal være skadd i hendelsen.

 • Sier nei til energiavtale

  Telemark Arbeiderparti sier nei til EUs energiavtale. Det ble klart på partiets årsmøte i Vrådal i helgen. Partiet krever at man får en formell avklaring fra EU om kravene Arbeiderpartiet satt for deltakelse, før Norge binder seg til samarbeidet.