NRK Meny
Normal

OBS-varsel: Store mengder snø på vei

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Telemark og Agder-fylkene. I ytre strøk kan det komme opp mot en halv meter snø i løpet av helgen.

Bil utfor vegen på Sørlandet

Bil utfor vegen på Sørlandet.

Foto: Leif Dalen / NRK

Kristian Gislefoss

– Finn frem snømåka, oppfordrer statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Foto: Kristin Granbo / NRK

– Det er ventet en god del nedbør i Telemark i løpet av helgen, særlig søndag. I løpet av et døgn kan du få helt opp mot 30 cm med snø, og det er de ytre strøkene av Telemark som får mest, forteller statsmeteorolog Kristian Gislefoss til NRK.

Over helgen er det meldt inntil en halv meter snø i ytre strøk i Agder og Telemark, noe som også kan by på utfordrende kjøreforhold.

– Finn frem snømåken, og så er det lurt å følge med på værmeldinga, oppfordrer Gislefoss.

Les også: Frykter en halvmeter snø på Sørlandet

Mest i ytre strøk

Lavtrykk som fører med seg fuktigere og varmere luft, og temperaturer nærmere null i de ytre strøkene er årsaken til at det nå skal lave ned.

– Det blir ikke sånn lett snøvær som vi har hatt de siste dagene, sier Gislefoss.

– Bør folk la bilen stå over helgen?

– Hvis det ikke er brøytet så er nok det lurt, og så er det lurt å følge med på vegvesenet sine vegmeldinger, for det kan jo alltid skje at et vogntog eller lignende sperrer veien, og da kommer man jo ikke frem, sier han.

Det er noen områder som mer eller mindre slipper unna det store snøfallet.

– Det blir ikke de samme mengdene i indre strøk, så der tror jeg ikke det blir noen problemer. Det blir mest i de ytre strøk, men det er jo også her vi har E18, som kanskje kan bli berørt av det her, sier Gislefoss.

Tror ikke på stengte fjelloverganger

– Nei, jeg tror ikke det. Så klart så blir det jo litt vind i fjellene og, så en skal aldri si aldri. For eksempel kan Haukelifjell bli stengt på grunn av snø og vind, men det er jo ikke helt uvanlig på denne årstiden, sier Gislefoss.

Når det gjelder veiene i lavlandet, så tror ikke Gislefoss at det vil by på store problemer.

– Så lenge man brøyter, så bør det ikke være noe problem, sier han.

Fylkesmennene blir nå varslet, og Gislefoss forteller at selve OBS-varselet vil komme på YR.no i løpet av dagen eller i morgen.

 • Fem vogntog står fast

  Nå melder politiet at fem utenlandske vogntog har problemer ved Norcem i Brevik. Køene i sørgående retning er lange og politiet ber personbiler se etter alternative veier til de får ordnet opp.

 • Lastebil på tvers

  En lastebil står på tvers på fylkesvei 354, gamle E 18 på toppen av Norcembakken, melder politiet. Trafikken er i ferd med å tette seg og politiet er på vei.

 • NSB regner med passasjervekst

  Det nye dobbeltsporet mellom Porsgrunn og Larvik åpner 24. september. Da blir reisetida redusert til 12 minutter. NSB regner med at det vil gi en solid passasjervekst.

  Flirt-tog
  Foto: Odd Vegard Kandal / NRK
 • Pors vant og tapte

  Damelaget til Pors vant 25–24 borte mot Randesund i går. Det kom godt med ettersom de lørdag tapte 31–26 mot Våg.