NRK Meny
Normal

Her er smokk byttet ut med pinne

Jesper, Chili og Lille er tre av stadig flere hunder her til lands som leveres til en hundebarnehage.

Stadig flere bruker hundebarnehage til hundene sine.

Bleiefrie barnehager der smokken er byttet ut med pinner blir mer og mer vanlig. I en hektisk hverdag er det nemlig ikke lenger bare tobente smårollinger som skysses til og fra dagpass.

– Dette er livet, sier Tove-Lise Solvik der hun sitter ute blant hundene med en røyk og en kopp kaffe.

Som en vanlig barnehage

I fjor høst tok hun initiativet til en barnehage for hunder , og på landsbasis blir det bare flere og flere av dem.

– Dagen starter med å fylle vannskålene, så kommer hundene til levering. Deretter går vi en liten morgentur, forer hundene litt, koser og leker litt, og på ettermiddagen går vi en lang tur, sier Solvik.

Inne i hundebarnehagen i Skien er det som en helt vanlig barnehage for barn. Det er et stort oppholdsrom, og flere små rom. Ute er det en stor luftegård med flere leker.

Tove-Lise Solvik

Tove-Lise Solvik er svært glad i alle hundene hun får inn til pass, men hun kunne ønske det kom flere.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Har behov for hundepass

Hundeeieren Evelyn Urke, sier hun er glad for tilbudet, og mener det har en fremtid.

– Det er helt supert, det er på tide. Folk i dag har veldig behov for pass. Og kanskje flere skaffer seg hunder nettopp fordi det er en hundebarnehage i nærheten, sier hun.

– Når jeg leverer datteren min i barnehagen føler jeg en veldig trygghet, og når hun kommer hjem igjen kan hun stadig nye ting. Er det slik med de hundene som kommer hit også?

– Vi bruker litt av tiden på trening, men mest er det kos.

– En god løsning

Nå dukker den dansk-svenske gårdshunden Evert og matfar opp på gårdsplassen. De neste timene skal Evert plasseres hos Tove-Lise Solvik. Det synes matfar Nils Breines er bra.

– Det er utrolig deilig å kunne levere ham her. Jeg kommer her om morgenen og henter ham igjen om ettermiddagen. Da får jeg tilbake en avslappet og avbalansert hund.

 • Fortsatt stengt

  Fylkesvei 37 er lørdag kveld fortsatt stengt ved Fåne/Presturatunnelen på grunn av fare for ras. Klokken 21 skal det foretas en ny vurdering av stedet, opplyser vegvesenet. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 364.

 • Geolog skal undersøke rasfaren

  Fylkesvei 37 er stengt ved Fåne/Presturatunnelen, foreløpig frem til klokken 18.00 på grunn av fare for ras. Klokken 18 skal en geolog vurdere rasfaren. Omkjøringsvei er fylkesvei 364.

 • Vei stengt på grunn av rasfare

  Tinnsjøveien er stengt inntil videre ved Fåne/ Presturatunnellen på grunn av rasfare. Vegtrafikksentralen er varslet, og skal undersøke stedet.

 • Brannvesenet rykker ut til sjukehus

  Brannvesenet rykker ut til Sjukehuset Telemark etter varsel frå ein automatisk brannalarm på staden.