NRK Meny
Normal

Nye Kystlink går godt

Passasjerene sviktet ikke Nye Kystlink i Langesund etter en vanskelig start på sommersesongen. Nå er målet nesten nådd for ferja mellom Bamble og Hirtshals.

Kystlink, Pride of Telemark
Foto: Steinar Apalnes / NRK

Selskapet regner med pluss i regnskapet.

43.000 passasjerer reiste med Nye Kystlink til Danmark i juli.

Det er 2.000 færre enn det selskapet hadde budsjettert med.

Problemer med baugporten er hovedgrunnen til at selskapet ikke klarte målsettingen.

Tung start på sesongen

I midten av juli måtte selskapet kansellere 10 avganger og 6000 passasjerer måtte finne andre måter å komme seg mellom Langesund og Hirtshals.

Nye Kystlink tapte flere millioner kroner mens ferja lå stille i Langesund og baugporten ble reparert.

- Vi opplevde disse dagene som en svært frustrerende, sier markedssjef for Nye Kystlink, Bjørn Tore Valen.

Fryktet tapt anseelse

Det var tilløp til kaos og mangel på informasjon til passasjerene da problemene oppstod i juli. Mange skuffede passasjerer uttrykte både sinne og frustrasjon.

Nå ser det ut til at passasjerene likevel har gitt Nye Kystlink en sjanse, siden målet for sommersesongen nesten er nådd.

Ved årsskiftet hadde rederiet Kystlink store økonomiske problemer. En redningsoperasjon endte med oppstarten av Nye Kystlink. Ved oppstart uttrykte selskapet at sommersesongen ville bli avgjørende for framtida.

Satser på Strømstad

Nye Kystlink satser fortsatt på oppstart av forbindelsen Langesund Strømstad i høst.

- Vi jobber daglig med å få en dato for åpninga, sier Valen. Han tror på en seiling i månedsskiftet september-oktober.

Valen stoler på at alle problemer med kaianlegget i Strømstad nå er under kontroll.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.