NRK Meny
Normal

Ny storkontrakt til Brevik

Aker Brevik kan føre nok en storkontrakt i ordreboka. Denne gang er verdien 600 millioner kroner.

Brevik
Foto: Erik Thorberg / Scanpix

Aker Brevik skrev mandag nok en kontrakt om bygging av skip. I forrige uke ble det undertegnet en kontrakt for bygging av et plattformforsyningsskip til Farstad Shipping. Den nye kontrakten omfatter bygging av to skip til 600 millioner kroner. Nå trenger Aker Brevik flere folk.

Mandagens kontrakt omfatter innredning og utstyr til et såkalt ankerhåndteringsskip og et plattformforsyningsskip til Island Offshore i Ulsteinvik. Skipsskrogene skal bygges i Romania og deretter fraktes til Brevik.

 I forrige uke ble det inngått avtale om et plattformforsyningsskip til Farstad Shipping til en verdi av 320 millioner kroner. Også dette skipsskroget skal bygges i Romania. Deretter skal det dokksettes i Horten og ferdigstilles i Brevik.

Totalt har Aker Brevik nå inne ordre på 14 skip. Det er ny rekord, sier daglig leder Kjell Wiggo Westby og etterlyser flere folk.

- Nå har vi full sysselsetting fram til 2009, men vi må ansette flere. Det er ikke så enkelt lenger å få tak i dyktige arbeidere lenger.

Aker Brevik er en del av Yards-konsernet som er et multinasjonalt skipsverftkonsern med 14 verft lokalisert i Norge, Finland, Tyskland, Romania, Frankrike og Brasil.