Ny rektor gleder seg

– Jeg gleder meg veldig, sier Monica G. Steinbakken (45) fra Larvik. Ny rektor ved Porsgrunn videregående skole med 1100 elever.

Monica G. Steinbakken

Monica G. Steinbakken er ny rektor ved Porsgrunn videregående skole.

Foto: Mari Eia Bringedal

– Men det blir en overgang. I dag er jeg lærer i et klasserom med 16 elever. Selv om jeg er vant til å jobbe ved en skole med 1600 elever som Thor Heyerdahl, så må jeg lære.

– Jeg har et inntrykk av at det er en veldig god ledergruppe ved skolen. Skolen er godt rigga som system, så den første tida vil jeg bruke til å sette meg inn i ting og bli kjent med kollegene.

Ellers så har jeg god erfaring fra ledelse og det er en styrke da. Men dimensjonen skoleledelse må jeg nok lære mer om.

Hun tror ikke en skal overvurdere rektors betydning inn i timene. Men som en motivator, det å dra laget, der tror hun rektor er viktig.

– Til beste for eleven

- Hva slags kvalifikasjoner har du som menneske, som gjør at du tror du kan gjøre en god jobb?

Jeg er engasjert og opptatt av samfunnsoppdraget til skolen. Det dreier seg om å forhindre frafall og at de som er gode, skal få et best mulig skoletilbud.

Jeg tror jeg har gjennomføringskraft. Skolen er et lagarbeid men jeg blir kapteinen på laget. En god lagspiller, med andre ord, som får til det som er til beste for eleven.

– Kaller det ikke pendling

- Du er fra Larvik, og bor i Larvik. Det betyr pendling mellom Larvik og Porsgrunn.

– Fortjener det å bli kalt pendling. Det er jo en kort veg og ingen utfordring.

Jeg er ikke godt kjent i Porsgrunn. Jeg gleder med til å bli bedre kjent med samarbeidspartnerne og omgivelsene. Så har jeg fått råd om å ta en prat med rådmannen i Porsgrunn; en mann det er verdt å snakke med.

– Kan du Porsgrunnsangen?

– Nei, jeg kan nok ikke den, men den må jeg jo lære, da.

Når begynner du i jobben?

– Jeg håper første august. Jeg har i dag sendt min permisjonssøknad, så jeg håper jeg er på plass da, men det er ikke avgjort.