NRK Meny
Normal

Han leder Telemarks største ungdomsparti

Fredrik Sørlie (16) er ny leder av Auf i Telemark. Og han henter inspirasjon fra både Gro Harlem Brundtland, Nelson Mandela og Barack Obama.

Fredrik Sørlie, Auf i Telemark

LEDER: 16 år gamle Fredrik Sørlie er ny leder av Auf i Telemark.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Særlig måten Obama snakker til folk på, hvordan han klarer å engasjere lytterne og samtidig få fram budskapet sitt er inspirerende, sier Sørlie.

16-åringen fra Porsgrunn blir sett på som et stort politisk talent i eget parti. I fjor høst deltok han i flere skoledebatter, han var aktiv i valgkampen, og han går på Auf sin lederskole. Nå blir han leder for 460 Auf-ere i Telemark.

– Det blir utrolig gøy og utfordrende, sier han.

Skolefrukt skapte engasjementet

Sørlie forteller at han alltid har vært opptatt av politikk, men at han først ble partipolitisk aktiv for to år siden.

– Jeg hadde lest gjennom de ulike partiprogrammene, og fant ut at jeg lå nærmest Arbeiderpartiet rent politisk.

Det var allikevel en helt konkret sak som gjorde at han valgte å engasjere seg politisk.

– Når regjeringen fjernet skolefruktordningen tenkte jeg at: "Dette kan ikke jeg sitte og se på". Så da bestemte jeg meg for å bli aktiv i politikken.

Drømmer om Stortinget

Selv om han bare er 16 år, har Sørlie klare ambisjoner for fremtiden. På spørsmål om hvor han er om 10 år er han tydelig:

– Da har jeg forhåpentligvis gjort ferdig lektorutdanningen min og flyttet tilbake til Porsgrunn. Og jeg regner med at jeg holder på med politikk også.

Han legger ikke skjul på at han også har politiske ambisjoner.

– Jeg drømmer om å sitte på Stortinget en dag. Men akkurat nå er det jobben i Auf i Telemark som er det viktigste, så får tiden vise hva fremtiden bringer.

Vil være en støtte for lokallag i hele fylket

Som fylkesleder ønsker Sørlie å være en støttespiller for lokallag i hele fylket. Han ønsker å bruke sin egen erfaring i ledervervet, og er opptatt av å ta imot nye medlemmer på en god måte.

– Jeg husker hvordan jeg selv ble tatt imot for to år siden. Man må behandle nye og gamle medlemmer på en god måte, og jeg håper at lokallagene kan bruke meg i det daglige arbeidet.

Han synes han har lært mye gjennom sine to år i politikken, også det at politikken består av mer enn saker, debatter og diskusjoner.

– Noe av det viktigste er det sosiale. Jeg har fått mange nye venner etter at jeg engasjerte med i Auf, det håper jeg flere også skal få oppleve, avslutter Sørlie.

 • Melder seg ut av Venstre

  Sigtru Nesland melder seg ut av Venstre i protest mot moderpartiet sitt regjeringssamarbeid med Frp. Ho møter nå som uavhengig representant i kommunestyret i Drangedal, skriv Drangedalsposten.

 • Får opne Telemarkfestivalen

  Kulturminister Trine Skei Grande kjem til Bø for å opne Telemarkfestivalen i august. Festivalen blir kvart år opna av ein person dei meiner er relevant for det Telemarkfestivalen ønskjer å skape og formidle.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
 • Dømt for mishandling av barn

  Ein 25 år gamal mann frå Bø er i Aust-Telemark tingrett dømt til fengsel i fire år for å ha mishandla sin to år gamal son. Mor til barnet er frifunnen av retten. Mannen er også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisingserstatning til sonen.

 • Kvinne til sjukehus etter kollisjon

  Ei kvinne er køyrt til sjukehus etter ein kollisjon mellom to personbilar ved Skjelsvik i Porsgrunn. Det var to personar i bilane. Ei kvinne frå Skien skal ha brote vikeplikta, og er også mistenkt for å køyre utan førarkort i påverka tilstand.