NRK Meny
Normal

– Ny kyrkje passar ikkje inn

– Eg synest det liknar mest på det vi kallar for "New York skyline". Og det har lite å gjere med dei gamle bygga i området, seier Gunnar Hopen i Komiteen for gjenreising av Østre Porsgrunn kyrkje.

Nye Østre Porsgrunn kirke

Prosjektet 'Reis opp' vann arkitektkonkurransen om nye Østre Porsgrunn kyrkje.

Hopen meiner forslaget til ny kyrkje ikkje vil passe inn i miljøet blant dei gamle trehusbygningane på kyrkjehaugen. Og har lite å gjere med det gamle Porsgrunn.

– Det ser ikkje ut som ei kyrkje, og er framandt i miljøet, seier Hopen.

Les også: «Reis opp» vant arkitektkonkurransen

Prosjektet "Reis opp" vann arkitektkonkurransen om nye Østre Porsgrunn kyrkje i går.

– Det er eit modernistisk, eller kanskje postmodernistisk forslag som minner lite om ei kyrkje, og som ikkje passar særleg godt inn blant trehusbygningane i nabolaget, seier Hopen.

Skal ta stilling på søndag

Hopen seier den gamle kyrkja som brann var ein av dei vakraste trekyrkjene i Noreg, og stod der i 250 år.

– Vi synest det er absolutt verdt å ta vare på, ut frå eit kultur og historisk synspunkt. Det er ingen grunn til å kalle ei gjenreising for ein kopi, for det er gjenoppbygging av kyrkja, seier Hopen.

Og på søndag skal kyrkjelyden ta stilling til om dei ønskjer ei gjenreising av den gamle kyrkja.

Les også: – Arkitekter er kyniske og selvopptatte

 • Alvorlig situasjon

  – Det er en alvorlig situasjon hvis det blir regjeringskrise på grunn av en minister på kollisjonskurs med statsministeren i måten man omtaler andre politikere på, sier leder av Telemark KRF, Erik Næs. Næs deltar på KRFs landsstyremøte i dag.

  Erik Næs
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Sperrer veien

  En buss har fått motorhavari og sperrer FV215 ved Svartangen i Siljan. Bussen står midt i veien og stopper annen trafikk fra å passere. Politiet opplyser på Twitter at bilberging er på vei.

 • Flatland til Paris

  I morgen blir Helga Flatland presentert for et fransk publikum. Forfatteren fra Flatdal og tre andre norske forfattere skal delta på et bransjetreff i Paris rettet mot franske forlag. Det er Flatlands siste roman, En moderne familie, som blir presentert på arrangementet.

  Helga Flatland
  Foto: Aschehoug
 • Må lese bruksanvisning

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i går fordi et SOS-signal ble sendt fra ei smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

  Smartklokke med mulighet for nødanrop
  Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK