NRK Meny
Normal

Notodden-lag avslutter sesongen i Beat for Beat

Simen Rem avslutter sesongen i NRK1's gullrekkeprogram Beat for Beat i kveld sammen med Kim Rune Hagen. Begge er fra Notodden.

Simen Rem

Simen startet sitt første band mens han gikk på ungdomsskolen på Notodden. For å kunne øve lot de vinduet stå åpent i musikktimen slik at de kunne snike seg inn igjen etter skolen og øve videre på ettermiddagen. Musikken ble viktig for unge Simen og for at musikken skulle blomstre måtte fotballen vike.

Stein i din sko

Stein i din sko er tittelen på Simens nye låt som slippes i disse dager. Du kan her se og høre Simen fremføre den slik den ble skrevet, med bare en gitar

Ingenting skjer

Simen Munthe-Kaas Rem ga ut sin første singel som soloartist våren 2016. Ingenting skjer ble til etter at han leste om en gruppe mennesker som krasjet med et fly i Andesfjellene. De som overlevde krasjen måtte til slutt leve på sine døde venner. Da de kom seg til sivilisasjonen etter flere måneders helvete opplevde de at alt var som før. Ingenting hadde skjedd og livet gikk som før. Her kan du høre låten fremført på Telemarkscenen.

Gitarlærer fra Emperor

Vegard Sverre Tveitan, kjent under artistnavnet Ihsahn, er gitarist i Emperor og ble Simens gitarlærer. Når hjemmeleksa består av riff fra Iron Maiden blir resultatet hardt og det inspirerte Simen til å spille Black Metal musikk.

Emperor er et norsk symfonisk black metal-band med tilhengere over hele verden.

Europaturné med black metal og sminke

Ørkenkjøtt het bandet Simen spilte i og i 2012 var de med på en omfattende Europa-turné med flere black metal band. De kjørte rundt i to sorte busser og på scenen bar de sorte klær og tung sminke. Det å reise rundt i hele Europa og våkne opp i en ny by hver dag ble en opplevelse for livet.

Gøy med Beat for Beat

Beat for Beat er et program som Simen har sett på i mange år og syntes det var veldig gøy å få se dette fra innsiden. Det var en artig utfordring å synge musikk godt utenfor egen musikkatalog. Resultatet ser vi på NRK1 i kveld når Simen og Kim Rune presenterer Telemark under programmets sesongavslutning.

 • Råkøyrde i 60-sone

  UP stoppa ein bil på E18 i Bamble i natt. Sjåføren frå Kragerø køyrde i 103 km/t i 60-sona. UP mistenker òg at sjåføren køyrde i hasjrus. Det vart teke blodprøve av mannen, og han mista lappen på staden.

 • Politifolk måtte hoppe til siden

  Politiet måtte hoppe til siden for å ikke bli påkjørt da de forsøkte å stanse en bil i høy fart i Bamble i Telemark i natt. Noe senere fikk de stanset bilen med en 22-åring. Han mistenkes for kjøring i narkotikarus, og har heller ikke førerkort.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55