NRK Meny
Normal

Maren (26): – Alle på øya er sjokkert og preget

Maren Dalen Halmrast var på Koh Tao der to unge briter ble slått i hjel på stranden. Nå reiser hun og følget hennes vekk fra øya.

Drap Thailand Koh Tao

Likene av de to britiske turistene ble funnet på denne stranden på den populære thailandske ferieøya Koh Tao, der porsgrunnskvinnen Maren Dalen Halmrast ferierer.

Foto: Stringer/Reuters

Ofrene er David Miller (24) fra kanaløya Jersey og Hannah Witheridge (23) fra Norfolk. Angrepet skjedde trolig søndag kveld, melder BBC. De to skal ha oppholdt seg på øya siden slutten av august, men de reiste ikke sammen.

Maren Dalen Halmrast og Jon Arne Villmo

Venneparet Maren Dalen Halmrast og Jon Arne Villmo reiser sammen i Thailand, og har tidligere også vært i USA.

Foto: Privat

De to ble funnet nakne og ille tilredt på en strand bare rundt 30 meter fra bungalowene de bodde i. De ble funnet fire meter fra hverandre.

Ble sjokkert

Maren Dalen Halmrast fra Porsgrunn er på reise i Asia og var på Koh Tao da dette skjedde.

– Vi ble ganske sjokkert og folk virker preget, men det er ganske rolig på øya, forteller hun mens hun og en kamerat fra Lørenskog gjør seg klar til å gå om bord i en båt for å reise bort fra øya.

Nyheten om drapene nådde dem via Norge.

– Vi fikk faktisk vite det via NRK. Moren til han jeg reiser sammen med, tipset oss om det. Deretter gikk vi inn på nettsidene til NRK og leste om saken.

Hvordan reagerte der på saken?

– Vi ble ikke redde, men ble sjokkert, svarer Maren Dalen Halmrast.

Dype sår i hodet

Ifølge thailandsk politi ble de to britiske turistene trolig angrepet med en hakke, og de var påført store hodeskader. En blodig hakke er funnet 35 meter fra gjerningsstedet, blir det opplyst.

Det britiske paret var søndag kveld på en bar ikke langt fra stedet der de bodde. De forlot baren sammen ved 01-tiden lokal tid. Like i nærheten ble det holdt en stor strandfest med cirka 50 deltakere, de aller fleste utenlandske turister.

Nå er altså Maren Dalen Halmrast og hennes reisefølge på vei videre til neste øy. Hun forteller at de snakker med andre turister om det som har skjedd.

Maren Dalen Halmrast

Maren Dalen Halmrast har vært på Koh Tao i en uke, og tok nylig dykkerlappen. Hun sier turistene på øya er preget etter drapene

Foto: Privat

– Vi har snakket med flere, blant annet en turist som var på den samme baren som ofrene. Han kjente dem igjen via bildene som ble vist på nyhetene.

Til tross for at drapene har vakt stor oppmerksomhet i nyhetsbildet over hele verden, er det rolig på øya.

– For å være ærlig, jeg har ikke sett en eneste politimann. Hadde vi ikke lest om det på nyhetene, ville vi ikke visst at det hadde skjedd.

Er forsiktige

Maren Dalen Halmrast er 26 år og er på en lengre reise. Planen er å komme hjem til jul. De ankom Thailand for en uke siden og har opplevd landet som rolig. På hele reisen har hun vært forsiktig.

– Vi tar forholdsregler som andre reisende, og er blant annet forsiktige med alkohol.

– Nå er dere på vei bort fra øya. Er det på grunn av det som har skjedd?

– Nei, det var planlagt på forhånd, svarer hun, mens reisefølget er på vei om bord i en båt.