NRK Meny
Normal

Stjernespilleren blir i Urædd

Toppspiller Nora Eide Lie blir værende i Urædd. Forrige helg sikret laget seg opprykk til Toppserien i kvinnefotball.

Nora Eide Lie

FORTSETTER: Urædds toppspiller blir værende på laget. Nora Eide Lie sier hun selv er glad for at hun kan bli og at hun ser frem til å spille i Toppserien neste sesong.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Jeg hadde bestemt meg for å spille i Toppserien i neste sesong, nå kan jeg jo få lov til å gjøre det her. Dessuten er det ekstra morsomt å få spille i toppserien med det laget du rykket opp med, sier Nora Eide Lie.

Lie spiller fast på Norges U19 landslag og har vært en viktig spiller for Urædd i 1. divisjon.

Supertalent Nora: Skulle ønske jeg var gutt

Forrige helg sikret Urædd seg opprykk til Toppserien da de slo Fortune 2–1 på bortebane. Dermed blir Lie værende på laget hele neste sesong.

– Nå kan jeg gå ferdig på skolen her og bo hjemme litt til, så det har vært en ekstra motivasjon for å klare å rykke opp med det laget her, sier Lie.

Håper opprykket kan være drahjelp

Lasse Jørn Fredriksen

Toppidrettstrener Lasse Jørn Fredriksen sier jentene på Urædd har arbeidet hardt for et opprykk. Men selv om jentene er sikret et opprykk nå sier treneren at de fremdeles er ivrige og hardtarbeidende inn mot seriens to siste kamper.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Vi håper dette kan fungere som drahjelp i forhold til rekruttering. At enda flere jenter i Telemark syns at fotball er gøy og har lyst til å se hvor langt de kan nå, sier toppidrettstrener Lasse Jørn Fredriksen om opprykket.

Men det viktigste er at jentene har fått kommet seg opp og får teste seg på et nytt nivå nå. Dette har de jobbet for i mange år, så det blir spennende å se om de vil klare å ta neste steg, sier Fredriksen.

Satser på 12 strake seiere

Søndag møter Urædd Kongsvinger i seriens nest siste kamp. Selv om laget er sikret en plass i Toppserien tar ikke spillerne lett på de to gjenværende kampene i årets sesong.

– Vi tar hver kamp som en utfordring, er Ingrid Bergland, Rebecca Mylkand og Sara Idris enige om. Jentene sier de går for seier i seriens to siste kamper også.

Urædd

Seriens to siste kamper for Urædd skal spilles mot Kongsvinger og Åsane.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Men har ikke noe press på oss nå, så nå kan jo senke skuldrene litt og ha det gøy. Jeg ser frem til kampen, sier Mykland.

Seriens aller siste kamp spiller borte mos Åsana.

 • Skagerak ber om hjelp

  Skagerak Energi brukar helikopter for å kartlegge feil på høgspentnettet etter snøfallet i går. Samstundes oppmodar selskapet kundar med feil på lågspentnettet om å melde frå, slik at selskapet også kan rette desse feila. Klokka 11 i dag hadde selskapet registrert 250 feil i Skien og Siljan.

 • Brøytebil fanga jente i snøhole

  Ei ni år gamal jente blei stengt inne i ei snøhole i Skien i går. Jenta leika i snøhola då ein brøytebil kom forbi og fylte opningen med snø. i fylgje politiet brukte foreldra 30 minuttar på å grave jenta fram.

 • Fotgjengar sendt til sjukehus

  Ein fotgjengar er sendt til sjukehus etter at ho blei påkøyrd på Bølevegen i dag tidleg. Det er uvisst kor omfattande skader den 19 år gamle kvinna har.

 • Fotgjenger påkjørt

  En fotgjenger er påkjørt av en bil på Bølevegen i Skien. Politi og ambulanse er på stedet. Ulykken fører til trafikale problemer i morgenrushet.