NRK Meny
Normal

Eksplosjon i hotellkjøkken i Seljord

Den rolige søndagen på hotellet ble plutselig avbrutt av et høyt smell inne fra kjøkkenet. Der sto daglig leder og og laget biffsnadder.

Seljord Hotel

Smellet som hørtes kom fra kjøkkenet på Seljord hotell.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Daniel Cohen ante fred og ingen fare der han sto og tilberedte middag til en av hotellgjestene. Men så sa gasskomfyren plutselig pang.

– Smellet hørtes langt inne på hotellet, men det var ingen brann eller flammer, sier han.

Trykksmellet var likevel så kraftig at han ble sendt til sjekk på legevakta. Han hadde fått øresus etter å ha vært så nær eksplosjonen, men var tilbake på hotellet etter kort tid.

Nødetatene fikk melding om eksplosjonen rundt klokka 17.15 i ettermiddag.

– Det var en kraftig eksplosjon, sier Vidar Aaltvedt, operasjonsleder i Telemark politidistrikt.

Det var bare 3-4 gjester på hotellet denne ettermiddagen, og forhåpentligvis hadde de allerede spist middag. For matserveringa denne søndagen tok brått slutt.

– Kjøkkenet ser like helt ut, men all gass er nå skrudd av, og vi må finne ut årsaken til denne eksplosjonen. Vi åpner ikke gassen igjen før vi vet hva som skjedde, sier daglig leder, Daniel Cohen.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ynskjer fleire søkarar frå Telemark

  46 eigarar av kulturminne i Telemark har søkt om nesten 11 millionar til saman frå Kulturminnefondet. Fondet har fått inn søknadar om 325 millionar kroner i heile landet. – Vi ynskjer oss fleire søkarar frå Telemark, seier direktør Simen Bjørgen.

  Simen Bjørgen
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK