NRK Meny
Normal

NM i hopp ble blåmandag

Årets norgesmesterskap i hopp ble ingen økonomisk gullgruve for Heddal IL. Nå er arrangøren glad om regnskapet går i balanse.

- Idrettslaget hadde håpet på et godt overskudd til klubben, i tillegg til å lage en fin folkefest i forbindelse med NM i spesielt hopp.

Det sier daglig leder i Heddal IL, Bjørn Tore Østbye.

Kombinert ble dyrt

Det var spesielt det kombinerte hopprennet i januar som ble dyrt for Heddal IL, skriver Telen.

Arrangøren satte opp buss for å frakte skoleelever til arrangementet. Det kosta 80.000 kroner, inntektene i bakken var på 30.000.

- Et overskudd skulle gå tilbake til rekrutteringsarbediet i klubben, sier Bjørn Tore Østbye til NRK. Han innrømmer at klubben er skuffa.

Dårlig avtale

Østbye mer enn antyder at avtalen mellom hovedarrangøren Skim og Heddal IL har vært uklar.

- Vi må være mye mer tydelige i avtaler dersom vi skal være med på slike arrangementer i framtida, sier Østbye. Han hevder at Skrim fikk overført over en million kroner fra Skiforbundet, mens Heddal får 35000 av dette.

Overskudd for hovedarrangør

Resultatene for Heddal IL står i kontrast til selve norgesmesterskapet på ski på Kongsberg i januar. Der ble overskuddet på 800 000 kroner, skrev Laagendalsposten tidligere i år.

Regnskapet viste at inntektene var på fire millioner kroner, mens utgiftene var på 3,2 millioner.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.