NRK Meny
Normal

215 ungdommer kalt inn på matta

Ungdommer fra hele landet møtes til mesterskap på Notodden i helga. Arrangørene lover en annerledes ramme på NM og landsmesterskapet.

Bryting
Foto: Ken Roger Eriksen / Snøgg bryting

I Idrettshallen på Notodden er det samlet ungdommer fra hele landet.

– Vi har 215 brytere fra 34 klubber, sier Ken Roger Eriksen, styremedlem i arrangørklubben Snøgg bryting.

Dette er et norgesmesterskap for piker 15 og gutter 15. Mens for piker 12 og gutter 12 er det landsmesterskap.

Annerledes ramme

Snøgg er vant til å ta imot mange brytere i den årlige Rallar-cupen.

– Nå blir det dobbelt så mange deltagere og dobbelt så mange klubber, sier Glenn Svarstad som er nestleder i klubben.

Det blir en annerledes ramme på arrangementet med både musikk-, lys- og røykshow underveis.

Gode lokale utøver

I Telemark er det tre klubber som samler mange av utøverne. Både fra Snøgg, Gulset og Urædd er det ungdommer som kan hevde seg i NM og landsmesterskapet.

– I mine øyne er brytemiljøet i Telemark voksende, sier Svarstad. Han forteller at mange av Snøgg-utøverne trener opptil 6-7 økter i uka og ligger på et høyt nivå.

Stevnet startet med at innmarsj klokka ni lørdag. Ordfører Jørn Christensen åpnet mesterskapet. Lørdag klokka 16 er det finaler i Idrettshallen.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.