NRK Meny
Normal

Plateslipp direkte på Telemarkscenen 14.30

Telemarksbandet Ni Liv slipper i dag sitt 5. studioalbum «Leva meg opp». Releasekonserten ble holdt på Telemarksendinga i ettermiddag.

Ni Liv

Gutta i Ni Liv har plateslipp direkte på Telemarkscenen i dag.

«Armen tett rondt jenta mi», «Ikkje spør», «Det var den gong», «Gamlevegen heim». Sangene til Ni Liv har rullet og gått på radioen de seneste årene. Så når Ni Liv nå slipper sitt nye album er det bare rett og rimelig at det skjer på radioen.

Direktekonsert på radio og nett

Når Ni Liv kommer i studio til Telemarksendinga i Porsgrunn i ettermiddag har de bare med seg akustiske instrumenter og vil fremføre tre av låtene fra det nye albumet i en mer akustisk utgave.

Vi sendte video direkte både under konserten på Telemarkscenen og i tiden før mens de rigger og forbereder seg.

Spellemann-nominert

På det spelemann-nominerte studioalbumet «Langhelg» fra 2011 tok Ni Liv drastiske grep når det gjaldt innspillingsteknikk. Alle instrumenter og all vokal ble spilt inn samtidig i ett og samme rom på samme måte som på 1950-tallet.

Resultatet ble et levende og ærlig lydbilde som oser av spilleglede og live-energi.

Ni Liv under innspillingen av Leva meg opp

Fra innspillingen av den nye plata.

Foto: Ni Liv

På «Leva meg opp» har Ni Liv videreutvikla live-innspillingsidéen fra Langhelg.

Musikken er spilt inn samtidig, men studioet er større, lydkildene er separert og det er gjort instrument- og vokalpålegg på låter som ber om det.

Byttet navn

Bandet startet opp i 2003. Den gangen gikk gutta under navnet Bygdabilly Band.

Høsten 2006 ble det arrangert en navnekonkurranse på Telemarksendinga og på bandets hjemmeside Ni Liv som førte til at navnet ble endret til Ni Liv.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK