NRK Meny
Normal

– OL øker produktiviteten på arbeidplassen

Å se på OL på arbeidsplassen er bra for både arbeidsmiljøet og produktiviteten, mener NHO-direktør.

Nikolai Boye

NHO-direktør i Telemark, Nikolai Boye er overbevist om at du blir mer effektiv av å se OL på jobben.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Et OL, et norgesmesterskap, et verdensmesterskap er med på å samle et kontor. Det er en anledning for å ha det gøy sammen noen minutter i løpet av dagen for å få med seg de store begivenhetene, sier NHO-direktør i Telemark, Nikolai Boye.

Han er overbevist om at OL på arbeidsplassen får kollegene tettere sammen.

– Jeg tror man skjerper seg litt ekstra for å få med seg det som skjer, og da skjerper du deg litt ekstra når du går tilbake på kontoret igjen.

Jeg oppfordrer ikke folk til å sitte fra klokken 08-16 hver eneste dag

Nikolai Boye- om OL-titting på jobben

Les også:

Tror du vi blir mer effektive av å se OL på jobben? Diskuter nederst i artikkelen.

Stig Gåre Andersen

Stig Gåre Andersen i Bemanningsbyrået i Skien, tror det kan bli skriking i lokalene dersom Norge gjør det bra under OL.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Skriking i lokalene

Også ute i bedriftene gleder folk seg stort til OL begynner.

– Jeg gleder meg litt til curling, og sprinten kommer nok til å føre til at jeg sitter og oppdaterer meg hyppig på nettsidene. Dessuten kan det nok bli litt skriking i lokalene om de gjør det bra, sier daglig leder i bemanningsbyrået i Skien, Stig Gåre Andersen.

Han sitter og blar i tv-oversikten for OL i Sotsji som starter på fredag. Det er ikke tvil om at det er mye å glede seg til for sportsinteresserte.

– Jeg kommer ikke til å la OL styre arbeidsuken min, men har jeg tid og anledning kommer jeg til å oppdatere meg, ler han.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.