Nesten pallplass

Skiskytterne Synne Findal Skar og Ida Emilie Herfoss leverte gode resultater i Norgescupen i skiskyting i dag. Begge var kun sekunder unna seierspallen.

Ida Emilie Herfoss

Ida Emilie Herfoss ble nummer fem på dagens sprint i Norgescupen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

I 17-års klassen endte Synne Findal Skar fra Sannidal på fjerdeplass. Hun kom i mål 1.45 bak vinneren og var bare 23 sekunder unna tredjeplassen.

– Det gikk veldig bra, dessverre var ikke skytinga helt topp. Jeg skjøt to bom på stående, det var litt for dårlig, sier Findal Skar.

Vil bli stabil blant de beste

Synne Findal Skar har akkurat fylt 16 år og er første års junior. Hun går på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo og trenes blant annet av Dag Bjørndalen.

– Jeg håper å stabilisere meg i toppen. Jeg satser på å fortsette å gå fort på ski, og bli litt bedre til å skyte, sier 16-åringen.

Dagens fjerdeplass er hennes beste plassering i Norgescupen. I går ble hun nummer 14 på fellesstarten, da skjøt hun ni bom i en vanskelig vind.

15 sekunder fra pallen

I 20-21-års klassen ble Ida Emilie Herfoss fra Drangedal nummer fem på dagens sprint. Hun skjøt to bom og var 1.14 bak vinneren, bare 15 sekunder bak hun som ble nummer tre.

Ida Emilie Herfoss

Ida Emilie Herfoss er fornøyd med løpet, men sier hun ble litt stresset på siste skyting.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Jeg er veldig fornøyd med løpet. Siste skytingen var litt rufsete, da begynte jeg å tenke litt for mye. Sisterunden var solid, da gikk jeg fra en elevteplass til femteplass, sier Herfoss.

Les også:

Herfoss er blant de yngste i 20-21-års klassen og føler fortsatt at hun har litt igjen til toppformen.

– Jeg håper formen stiger utover i sesongen, sier hun.

Også Hedda Lundeberg Aas fra Bø gikk et godt løp. Hun ble nummer 10 i samme klasse, etter å ha skutt tre bom.