NRK Meny
Normal

Odd-direktøren: – Jeg er nervøs

Molde møter Odd hjemme i kveld. Mange kjenner på håpet og frykten.

Einar Håndlykken

Einar Håndlykken er optimist og nøktern. Odd-direktøren sier harn har budsjettert med en sjetteplass på tabellen.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Odd-direktør Einar Håndlykken legger ikke skjul på at han er mer enn spent foran sesongens første kamp.

– Jeg er litt shaky, men jeg håper det blir gøy, sier han til NRK.

Det er ingen forskjell på å være fotballsupporter og fotballdirektør. Alle er like gira før kampen.

– Vi kjenne litt på håpet, og vi kjenner litt på frykten.

Håndlykken er allikevel litt beroliget når han tenker på hva skienslaget har prestert de siste månedene. Odd har vunnet fem av treningskampene siden nyttår, spilt uavgjort i tre kamper og tapt tre kamper. Han er ikke i tvil om at Odd er et sterkt lag nå.

Topp stemning

– Molde er sannsynligvis det beste laget i Norge nå, innrømmer direktøren. Han tror det blir en tøff kamp, men er ikke pessimist. Håndlykken mener Odd har en mulighet til å vinne. Han har merket seg at noen Molde-spillere er skadet.

En av de blå spillerne har tidligere hatt på seg den hvite og sorte Odd-drakta. Det er ikke like lett å takle for fotballdirektøren i Skien.

– Det føles feil for oss, og det føles sikkert feil for Fredrik Semb Berge også. Det er synd, men vi får konsentrere oss om de gode spillerne vi har.

Han snakker seg varm om et knallbra lag fra Skien. – Og vi har spisser som er gode nok til å skåre, Det et topp stemning i laget.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.