NRK Meny
Normal

– Gå på jobb selv om du hangler

NAV oppfordrer igjen telemarkinger til å gå på jobben selv om en har litt vondt i kroppen.

sofasliter

Ikke velg sofaen dersom du bare er litt syk, mener NAV.

Foto: Gry Eirin Skjelbred

Telemark ligger høyt på statistikken når det gjelder langtidssykemeldte. Siste ledighetstall fra NAV viser at det er større konkurranse om jobbene i Grenland, og stadig flere blir ledige.

Christian Høy i NAV sier at de kunne ønske at flere benytter såkalt gradert sykemelding.

NAV

NAV mener arbeidsgivere må tilrettelegge bedre.

Foto: Else Jorunn Saga / NRK

– Vi har konseptet I-bedrift der vi jobber med å skape trygghet for at du kan gå på jobben selv om en har noen vondter – det er ikke farlig. Tvert imot kan det være bedre for helsa enn å ligge på sofaen.

Les også:

Medvirkning og tilrettelegging

Høy sier dette også gjelder lettere psykiske lidelser. Det jobbes med informasjon til arbeidsgiver, arbeidstaker og leger

– Hva kan en gjøre for å få en gradert sykemelding?

– Det handler om at en har en arbeidsplass der en arbeidsgiver tilrettelegger, at arbeidstaker medvirker, og en lege som spiller med på laget. Det viktigste er tilrettelegging på arbeidsplassen, og at arbeidsgiver og arbeidstaker snakker sammen.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.