NRK Meny
Normal

NAV åpner eget kontor på REC

NAV i Porsgrunn oppretter et eget jobbsenter på REC for å hjelpe de oppsagte arbeiderne.

REC på Herøya i Porsgrunn

REC på Herøya i Porsgrunn legges snart ned. Nå lager NAV et provisorisk kontor på Herøya for å hjelpe arbeiderne til å finne ny jobb.

Foto: NRK

375 personer ble i slutten av april oppsagt ved REC på Herøya i Porsgrunn. I tillegg mistet 80 personer jobben ved SIC.

REC Herøya

Mange familier står overfor en tøff situasjon når mor eller far har mistet jobben.

Foto: Tom Andersen / NRK

NAV legger nå planer for hvordan de skal møte situasjonen som er oppstått i de kommende månedene.

– Førstkommende mandag åpner vi jobbsenteret i samarbeid med bedriftene. Vi skal møte de oppsagte på deres arbeidsplass, og gi de muligheten til å finne en ny jobb fortest mulig, sier leder av NAV i Porsgrunn Grunde Grimsrud.

Senteret vil være lokalisert i administrasjonsbygget, like innenfor inngangen.

Motivere og hjelpe

NAV sier at oppsigelsene også er krevende for dem.

– Men først av alt er det en stor belastning for de som er oppsagt, bedriftene og familiene rundt, sier Grimsrud.

Han sier at NAV nå er fullt fokusert på å hjelpe dem som er oppsagt, spesielt å få dem til å se mulighetene som finnes i arbeidsmarkedet.

– Det er flere områder i Norge som har et stort behov for arbeidskraft. Blant annet Kongsbergregionen, Hordaland og Rogaland. Det andre vi kan hjelpe dem med er å lage en god cv og motivere dem for jobbintervju.

– Det er snakk om å få dem til å se mulighetene og ikke begrensningene i den vanskelig situasjonen de er i.

Snudde ryggen til Trond Giske.

Om lag 50 tidligere REC-ansatte vendte ryggen til næringsminister Trond Giske i starten på hans tale 1. mai etter nedleggelsen.

Foto: Tom Andersen / NRK

Prisene har gått ned

I oktober la REC ned store deler av produksjonen i Norge. Den eldste waferfabrikken på Herøya, multiwaferfabrikken i Glomfjord og solcellefabrikken i Narvik ble lagt ned permanent og 700 ansatte mistet jobben.

I begynnelsen av februar satte REC i gang de formelle prosessene for en mulig full nedstengning av all produksjon i Norge.

På forrige konsernstyremøte i REC den 20. mars, ble det bestemt at solenergiselskapets fabrikker i Glomfjord legges ned, dermed mistet 200 ansatte jobben. Mange trodde det samme ville skje med fabrikkene i Porsgrunn, men styret valgte å se an situasjonen de nærmeste ukene.

Siden styremøtet 20. mars har prisene gått ned med cirka 15 prosent

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.