NRK Meny
Normal

NAV åpner eget kontor på REC

NAV i Porsgrunn oppretter et eget jobbsenter på REC for å hjelpe de oppsagte arbeiderne.

REC på Herøya i Porsgrunn

REC på Herøya i Porsgrunn legges snart ned. Nå lager NAV et provisorisk kontor på Herøya for å hjelpe arbeiderne til å finne ny jobb.

Foto: NRK

375 personer ble i slutten av april oppsagt ved REC på Herøya i Porsgrunn. I tillegg mistet 80 personer jobben ved SIC.

REC Herøya

Mange familier står overfor en tøff situasjon når mor eller far har mistet jobben.

Foto: Tom Andersen / NRK

NAV legger nå planer for hvordan de skal møte situasjonen som er oppstått i de kommende månedene.

– Førstkommende mandag åpner vi jobbsenteret i samarbeid med bedriftene. Vi skal møte de oppsagte på deres arbeidsplass, og gi de muligheten til å finne en ny jobb fortest mulig, sier leder av NAV i Porsgrunn Grunde Grimsrud.

Senteret vil være lokalisert i administrasjonsbygget, like innenfor inngangen.

Motivere og hjelpe

NAV sier at oppsigelsene også er krevende for dem.

– Men først av alt er det en stor belastning for de som er oppsagt, bedriftene og familiene rundt, sier Grimsrud.

Han sier at NAV nå er fullt fokusert på å hjelpe dem som er oppsagt, spesielt å få dem til å se mulighetene som finnes i arbeidsmarkedet.

– Det er flere områder i Norge som har et stort behov for arbeidskraft. Blant annet Kongsbergregionen, Hordaland og Rogaland. Det andre vi kan hjelpe dem med er å lage en god cv og motivere dem for jobbintervju.

– Det er snakk om å få dem til å se mulighetene og ikke begrensningene i den vanskelig situasjonen de er i.

Snudde ryggen til Trond Giske.

Om lag 50 tidligere REC-ansatte vendte ryggen til næringsminister Trond Giske i starten på hans tale 1. mai etter nedleggelsen.

Foto: Tom Andersen / NRK

Prisene har gått ned

I oktober la REC ned store deler av produksjonen i Norge. Den eldste waferfabrikken på Herøya, multiwaferfabrikken i Glomfjord og solcellefabrikken i Narvik ble lagt ned permanent og 700 ansatte mistet jobben.

I begynnelsen av februar satte REC i gang de formelle prosessene for en mulig full nedstengning av all produksjon i Norge.

På forrige konsernstyremøte i REC den 20. mars, ble det bestemt at solenergiselskapets fabrikker i Glomfjord legges ned, dermed mistet 200 ansatte jobben. Mange trodde det samme ville skje med fabrikkene i Porsgrunn, men styret valgte å se an situasjonen de nærmeste ukene.

Siden styremøtet 20. mars har prisene gått ned med cirka 15 prosent

 • Etterslukker brannen

  Brannvesenet driver fortsatt med etterslukkingsarbeid på Notodden. En garasje tok full fyr i går kveld. Brannen sprede seg videre til eneboligen ved siden av huset. De fire personene som var i huset kom seg uskadd ut.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.