NRK Meny
Normal

Naper som SVs sykkeltaxisjåfør

Etter at Jens Stoltenberg stilte opp som taxisjåfør i Arbeiderpartiets valgkampvideo, fulgte SVs førstekandidat i Telemark opp som sykkeltaxisjåfør.

Etter at Jens Stoltenberg stilte opp som taxisjåfør i Arbeiderpartiets valgkampvideo, fulgte SVs førstekandidat i Telemark opp som sykkeltaxisjåfør. Se innslaget her.

Se videoen av stuntet her

Ådne Naper fra Skien var gjest i NRK Telemarksendinga onsdag morgen da han ble utfordret til å kjøre drosje i Porsgrunn sentrum.

Siden SV er et miljøparti og Naper ikke har førerkort, ble det sykkeldrosje.

For at SVs førstekandidat ikke skulle slite seg ut, lånte Gartnerløkka dagsenter i Porsgrunn ut en elektrisk sykkel med to seter.

Manglende «street-casting»

Jens Stoltenbergs taxi-stunt ble kritisert fordi noen av passasjerene hadde fått betalt for å være med i videoen, mens filmen ga inntrykk av at det var tilfeldige passasjerer som satte seg inn i Stoltenbergs drosje.

Filmskaperne har i ettertid forklart at det ble gjort en såkalt «street-casting» for å sikre at det var tilstrekkelig med passasjerer og med en spredning i alder på passasjerene.

SVs førstekandidat i Telemark slet derimot med å finne passasjerer i sentrum onsdag morgen, og mangelen på «street-casting» var åpenbar.

Beklager lydfeil

Etter hvert ble sykkeldrosjen mer populær og Naper fikk blant annet med seg sin gamle musikklærer på tur.

Naper diskuterte politikk med passasjerene, men NRK fikk store problemer med lyden på opptaket. Vi beklager at det ikke er mulig å høre hva som blir sagt. Innslaget er tekstet etter beste evne og fri fantasi.

 • Politifolk måtte hoppe til siden

  Politiet måtte hoppe til siden for å ikke bli påkjørt da de forsøkte å stanse en bil i høy fart i Bamble i Telemark i natt. Noe senere fikk de stanset bilen med en 22-åring. Han mistenkes for kjøring i narkotikarus, og har heller ikke førerkort.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.