NRK Meny
Normal

Naper som SVs sykkeltaxisjåfør

Etter at Jens Stoltenberg stilte opp som taxisjåfør i Arbeiderpartiets valgkampvideo, fulgte SVs førstekandidat i Telemark opp som sykkeltaxisjåfør.

Etter at Jens Stoltenberg stilte opp som taxisjåfør i Arbeiderpartiets valgkampvideo, fulgte SVs førstekandidat i Telemark opp som sykkeltaxisjåfør. Se innslaget her.

Se videoen av stuntet her

Ådne Naper fra Skien var gjest i NRK Telemarksendinga onsdag morgen da han ble utfordret til å kjøre drosje i Porsgrunn sentrum.

Siden SV er et miljøparti og Naper ikke har førerkort, ble det sykkeldrosje.

For at SVs førstekandidat ikke skulle slite seg ut, lånte Gartnerløkka dagsenter i Porsgrunn ut en elektrisk sykkel med to seter.

Manglende «street-casting»

Jens Stoltenbergs taxi-stunt ble kritisert fordi noen av passasjerene hadde fått betalt for å være med i videoen, mens filmen ga inntrykk av at det var tilfeldige passasjerer som satte seg inn i Stoltenbergs drosje.

Filmskaperne har i ettertid forklart at det ble gjort en såkalt «street-casting» for å sikre at det var tilstrekkelig med passasjerer og med en spredning i alder på passasjerene.

SVs førstekandidat i Telemark slet derimot med å finne passasjerer i sentrum onsdag morgen, og mangelen på «street-casting» var åpenbar.

Beklager lydfeil

Etter hvert ble sykkeldrosjen mer populær og Naper fikk blant annet med seg sin gamle musikklærer på tur.

Naper diskuterte politikk med passasjerene, men NRK fikk store problemer med lyden på opptaket. Vi beklager at det ikke er mulig å høre hva som blir sagt. Innslaget er tekstet etter beste evne og fri fantasi.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen
 • Mye regn i vente

  Norges vassdrags- og energidirektorat har oppjustert flomfaren fra gult til oransje nivå – altså til nest høyeste nivå i Aust-Agder og Telemark.

  Laster Twitter-innhold
 • Ulykke i Høgenheitunnelen

  Høgenheitunnelen i Bamble er stengt etter en ulykke. En bil har kjørt på en annen bil bakfra. Nødetatene er på veg, melder politiet.