NRK Meny
Normal

Innrømmer undervurdering av Frp

Politisk kommentator i NRK, Kyrre Nakkim, mente Bård Hoksrud var politisk død som en sild etter Riga-skandalen. Men Hoksrud får full støtte av eget parti, som nominerer han til førsteplassen på Stortinget fra Telemark Frp.

Bård Hoksrud/Kyrre Nakkim

Bård Hoksrud får full støtte av Frp i Telemark ett år etter Riga-skandalen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

– Sexkjøpet under turen med FpU-medlemmer i Latvia betyr trolig slutten på Bård Hoksruds politiske karriere.

Det sa politisk kommentator i NRK, Kyrre Nakkim for ett år siden, etter at det ble kjent at Frps stortingsrepresentant fra Telemark kjøpte sex i Latvia.

Hoksrud innrømmet overfor TV 2 at han under en tur sammen med FpU-medlemmer betalte en prostituert 1600 kroner.

Hans politiske fremtid er ødelagt etter denne saken. Politisk sett er han død som en sild, sa Nakkim.

Les også:

Alle vil ha Bård

Kyrre Nakkim

Politisk redaktør i NRK, Kyrre Nakkim.

Foto: NRK

Ett år etter Riga-skandalen nomineres Bård Hoksrud til førsteplassen på stortingslista for Telemark. Samtlige lokallag i Telemark Frp har uttalt at de ønsker Hoksrud på førsteplassen.

– Han har full støtte over hele fylket, den saken avgjort, sier leder av nominasjonskomiteen, Harald Kinck fra Bø. Han sier at Riga-saken ikke har hatt betydning for Telemark Frp når nominasjonsprosessen har pågått.

Politisk redaktør i NRK Kyrre Nakkim innrømmer nå at han tok feil.

– Jeg undervurderte Fremskrittspartiets evne til tilgivelse overfor lovbrudd. I alle andre partier tror jeg han hadde vært død som en sild. Jeg ville trodd at Frp moralsk sett hadde problemer med kjøp av prostituerte, men det har de altså ikke, sier Nakkim.

Video Se hele intervjuet med Bård Hoksrud

Se hele intervjuet med Bård Hoksrud etter Riga-skandalen.

– Det går an å reise seg igjen

Det stormet lenge rundt Bård Hoksrud etter at TV2 skygget den profilerte politikeren med skjult kamera på horehus i Riga. Han trakk seg fra alle verv i partiet, men var pålagt av Grunnloven å bli sittende på Stortinget ut perioden.

– For meg har det vært viktig å gjøre jobben på Stortinget hele tida, selv om det har vært beintøft i perioder, sier stortingsrepresentant for Frp i Telemark, Bård Hoksrud. Han måtte også betale et forelegg på 25 000 kroner for sexkjøp i utlandet.

– Jeg håper dette viser at det er mulig å komme tilbake selv om man har gjort noe dumt. Det går an å reise seg igjen og komme sterkt tilbake, og det håper jeg at jeg har klart å bevise. Så jeg setter utrolig pris på den støtten jeg har fått fra alle lokallagene.

Les også:

– En privat sak

Harald Kinck

Leder av nominasjonskomiteen i Telemark Frp, Harald Kinck

Foto: Privat

– Bård har gjort en utmerket jobb for Telemark Frp, og for Telemark på Stortinget. Vi har sett på det andre som en mer privat sak, som selvfølgelig var uheldig, men det er noe som vi har tilgitt, sier Harald Kinck.

Nakkim sier at han er overrasket over at partiet kan se bort fra et slikt lovbrudd.

– Politikere bør opprettholde en viss moralsk standard, og dette er en av de tingene man absolutt ikke bør gjøre. Ved å kjøpe sex støtter man også trafficking og mafiavirksomhet, og at man kan ta så lett på det overrasker meg, men jeg registrerer det, sier Nakkim.

Les også:

Har tro på Hoksrud

Kinck sier at partiet har store forhåpninger til Hoksrud i tiden som kommer.

– Skulle det bli et regjeringsskifte ved det kommende valget er det mange som ser på han som en kandidat for en taburett, dersom Frp kommer i regjering, sier Kinck.

Les også:

 • Færre på AAP

  Nye tall fra NAV viser at det er en sterk nedgang i antall unge på arbeidsavklaringspenger i Telemark. Så langt i 2017 er det 317 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger i fylket. Nedgangen blant unge under 30 år er på hele 9,5 prosent.

  NAV Skien.
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK
 • Skal oppgradere gruva

  Vest-Telemark museum har fått 700 000 kroner til å ruste opp gruvene på Åmdals Verk i Tokke.

  Pengene skal brukes til å gjøre gruvene sikrere og mer attraktive for besøkende, sier driftsleder ved museet, Karl Endre Bjerk, til Vest-Telemark blad.

 • Momsøkning er en dårlig ide

  Det er en skikkelig dårlig ide å øke momsen på reiselivstjenester fra 10 til 12 % slik regjeringa foreslår, mener ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje. Kleven sier at næringslivets avtaler ofte gjort og at denne momsen derfor blir en ren ekstrautgift.

  Jon Rikard Kleven, ordførar i Vinje
  Foto: Robert Hansen / NRK