NRK Meny
Normal

Innrømmer undervurdering av Frp

Politisk kommentator i NRK, Kyrre Nakkim, mente Bård Hoksrud var politisk død som en sild etter Riga-skandalen. Men Hoksrud får full støtte av eget parti, som nominerer han til førsteplassen på Stortinget fra Telemark Frp.

Bård Hoksrud/Kyrre Nakkim

Bård Hoksrud får full støtte av Frp i Telemark ett år etter Riga-skandalen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

– Sexkjøpet under turen med FpU-medlemmer i Latvia betyr trolig slutten på Bård Hoksruds politiske karriere.

Det sa politisk kommentator i NRK, Kyrre Nakkim for ett år siden, etter at det ble kjent at Frps stortingsrepresentant fra Telemark kjøpte sex i Latvia.

Hoksrud innrømmet overfor TV 2 at han under en tur sammen med FpU-medlemmer betalte en prostituert 1600 kroner.

Hans politiske fremtid er ødelagt etter denne saken. Politisk sett er han død som en sild, sa Nakkim.

Les også:

Alle vil ha Bård

Kyrre Nakkim

Politisk redaktør i NRK, Kyrre Nakkim.

Foto: NRK

Ett år etter Riga-skandalen nomineres Bård Hoksrud til førsteplassen på stortingslista for Telemark. Samtlige lokallag i Telemark Frp har uttalt at de ønsker Hoksrud på førsteplassen.

– Han har full støtte over hele fylket, den saken avgjort, sier leder av nominasjonskomiteen, Harald Kinck fra Bø. Han sier at Riga-saken ikke har hatt betydning for Telemark Frp når nominasjonsprosessen har pågått.

Politisk redaktør i NRK Kyrre Nakkim innrømmer nå at han tok feil.

– Jeg undervurderte Fremskrittspartiets evne til tilgivelse overfor lovbrudd. I alle andre partier tror jeg han hadde vært død som en sild. Jeg ville trodd at Frp moralsk sett hadde problemer med kjøp av prostituerte, men det har de altså ikke, sier Nakkim.

Video Se hele intervjuet med Bård Hoksrud

Se hele intervjuet med Bård Hoksrud etter Riga-skandalen.

– Det går an å reise seg igjen

Det stormet lenge rundt Bård Hoksrud etter at TV2 skygget den profilerte politikeren med skjult kamera på horehus i Riga. Han trakk seg fra alle verv i partiet, men var pålagt av Grunnloven å bli sittende på Stortinget ut perioden.

– For meg har det vært viktig å gjøre jobben på Stortinget hele tida, selv om det har vært beintøft i perioder, sier stortingsrepresentant for Frp i Telemark, Bård Hoksrud. Han måtte også betale et forelegg på 25 000 kroner for sexkjøp i utlandet.

– Jeg håper dette viser at det er mulig å komme tilbake selv om man har gjort noe dumt. Det går an å reise seg igjen og komme sterkt tilbake, og det håper jeg at jeg har klart å bevise. Så jeg setter utrolig pris på den støtten jeg har fått fra alle lokallagene.

Les også:

– En privat sak

Harald Kinck

Leder av nominasjonskomiteen i Telemark Frp, Harald Kinck

Foto: Privat

– Bård har gjort en utmerket jobb for Telemark Frp, og for Telemark på Stortinget. Vi har sett på det andre som en mer privat sak, som selvfølgelig var uheldig, men det er noe som vi har tilgitt, sier Harald Kinck.

Nakkim sier at han er overrasket over at partiet kan se bort fra et slikt lovbrudd.

– Politikere bør opprettholde en viss moralsk standard, og dette er en av de tingene man absolutt ikke bør gjøre. Ved å kjøpe sex støtter man også trafficking og mafiavirksomhet, og at man kan ta så lett på det overrasker meg, men jeg registrerer det, sier Nakkim.

Les også:

Har tro på Hoksrud

Kinck sier at partiet har store forhåpninger til Hoksrud i tiden som kommer.

– Skulle det bli et regjeringsskifte ved det kommende valget er det mange som ser på han som en kandidat for en taburett, dersom Frp kommer i regjering, sier Kinck.

Les også:

 • Her kan du se Østafjells 20.55

  Østafjells 20:55
 • Vogntog sperrer Valebøvegen

  Politiet ber bilister som kjører Valebøvegen være obs på et vogntog som sperrer veien. Det var i 17.30-tiden at vogntoget satte seg fast på Fylkesvei 44 – Valebøvegen – ved Bø.

 • Her kan du se Østafjells 18.50

  Østafjells 18:50
 • UP: Fleire fartskontrollar

  Utrykkingspolitiet vil auke talet på fartskontrollar. Det seier UP-sjef Runar Karlsen. For høg fart er framleis den viktigaste grunnen til alvorlege trafikkulukker, og UP-sjefen trur at fleire kontrollar vil heve terskelen for å bryte fartsgrensene.

  Runar Karlsen
  Foto: Vegard B. Lien / NRK