NRK Meny
Normal

Naboer krever svar om 7-årings dødsårsak

SKIEN (NRK): Flere naboer mener politiet gjør en stor feil dersom de på nytt henlegger saken om dødsfallet til 7-åring i Skien. Politiets konklusjon blir klar fredag.

Bygget der 7-åringen bodde

KONKLUDERER: Politiet skal fredag denne uken konkludere om de skal gå videre i saken om dødsfallet til den 7 år gamle jenta i Skien i 2009. Saken ble gjenopptatt i september, og det blir trukket likhetstegn til Monika-saken i Hordaland.

Foto: Marie Roksund / NRK

Fredag skal etterforskningsgruppen til politiet sette seg ned og vurdere om de kan gå videre i saken, eller om de nok en gang skal henlegge den. Flere naboer NRK har snakket med mener politiet gjør en stor feil dersom de kommer frem til samme konklusjon som i 2009.

– Jeg håper at denne saken nå kommer opp en gang for alle og at rettferdigheten seirer, sier en tidligere nabo, som er overbevist om at jenta ikke døde i en ulykke.

Gjenopptatt sak

Rita Kilvær

Politimester Rita Kilvær har innrømmet at det var etterforskningskritt som kunne ha blitt fulgt i 2009, som politiet har prøvd å følge opp denne høsten.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det var 21. april 2009 politiet fikk melding om at en jente hadde fått hjertestans hjemme i en leilighet på Falkum i Skien. Hun ble fraktet til sykehus, hvor hun lå i koma frem til hun døde 12. mai.

Politiet konkluderte med at jenta døde etter en ulykke i hjemmet, ved at hun hadde hengt seg selv og blitt kvalt. I september i år gjenopptok politiet saken, etter at ansatte innad i politiet så likhetstrekk med Monika-saken i Hordaland.

– Samlet sett så vi at det den gangen var etterforskningskritt som kunne vært gjort og som fortsatt kan være egnet til å belyse hva som egentlig skjedde, har politimester i Telemark Rita Kilvær tidligere uttalt til NRK.

Det har blitt foretatt flere nye avhør i denne runden, blant annet av flere naboene.

– Jeg har vært dønn ærlig og sagt alt, så jeg håper de tar det alvorlig, sier en tidligere nabo til NRK.

Gravstøtta til 7-åring i Skien

Den 7 år gamle jenta døde 12. mai 2009. Da hadde hun ligget i koma siden 21. april. Politiet etterforsker nå dødsfallet på nytt.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Kritiserer politiets arbeid

Flere av de tidligere naboene NRK har vært i kontakt med mener for få ble avhørt i 2009, og at politiet henla saken for fort den gangen.

– To andre var på åstedet før meg, og de så henne ligge på gulvet. De ble aldri kalt inn til avhør, og det synes jeg er veldig svakt, forteller en av dem.

NRK har denne uken forsøkt å få en kommentar fra politiet på kritikken, men politimester Rita Kilvær sier de ikke vil kommentere saken før etter etterforskningsmøtet fredag.

Ukjent hendelsesforløp

Politiet jobber nå ut ifra tre teorier på hvorfor 7-åringen døde, men de har ikke gått ut med hvordan jenta skal ha kvalt seg selv. Naboene håper politiet nå vil gi dem svar på det.

– Dersom det var selvforskyldt, er det naturlig at politiet fant tingen hun ble kvalt med. Det blir for enkelt å henlegge en sak hvis de ikke har svar på det, presiserer en av naboene.